Çaldağ (Ankara) karasal heteroptera faunasının araştırılması
Studies on the terrestrial heteroptera fauna of çaldağ (prov. Ankara)
- Tez No: 85916
- Danışmanlar: DOÇ. DR. RECEP KIYAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Çaldağ (Ankara), fauna, Heteroptera, Çaldağ, fauna, Heteroptera, terrestrial Page number: 139 Adviser: Doç. Dr. Suat Kıyak
- Yıl: 1999
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 140
Özet
ÇALDAG (ANKARA) KARASAL HETEROPTERA FAUNASININ ARAŞTIRILMASI (Yüksek Lisans Tezi) Emine YALÇIN AKAR GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Eylül 1999 ÖZET 1997-1998 yıllarının Nisan- Ağustos aylan arasında yapılan arazi çalışmaları ile Çaldağ'ından 320 Karasal Heteroptera örneği toplanarak teşhis edilmiş, teşhis işlemleri sonucunda bu örneklerin 14 familyaya ait 65 cins ve 89 tür oldukları tespit edilmiştir. Çalışma içerisinde araştırılan alanın konumu ve Karasal Heteroptera faunası ile ilgili bilgiler belirtilmiş, ayrıca her tür için Türkiye ve dünya yayılışı verilmiştir. Yapılan literatür araştırmaları sonucunda bu çalışma ile verilen 89 türün tamamının Çaldağ Heteropter faunası için yeni kayıt olduğu saptanmıştır. Bilim Kodu: 401.04.04
Özet (Çeviri)
STUDIES ON THE TERRESTRIAL HETEROPTERA FAUNA OF ÇALDA? (Prov.ANKARA) (M. Sc. Thesis) Emine YALÇIN AKAR GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY September 1999 ABSTRACT 320 terrestrial Heteroptera specimens were collected and identificated during expedition which was made between April- August 1997-1998 in Çaldağ in the result of identification operations 65 genera and 89 species were seen belonging to 14 families. Information about the location of studied area and Heteroptera fauna were reported in the search. Examined materials were arranged for each species with the necessary collecting data. The distribution of species were also considered in two categories both in Turkey and in the world. In the results of the searchs references all of 89 species are new record for Heteroptera fauna of Çaldağ. Science code: 401.04.04