Bedir Savaşı
War of Badr
  1. Tez No: 859350
  2. Yazar: ZEYNEP KELEŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN GÜRBÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Bedir, Savaş, Mekke, Medine, İlk Müslümanlar, Badr, War, Mecca, Medina, First Muslims
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
İnsan hayatında barış ne kadar gerekli ise savaşta en az onun kadar gereklidir. Kutsal olan insan hayatının korunması, huzur, güven, özgürlük ve barış ortamlarının sağlanması gerekmektedir. İlk Müslümanlar, İslamiyet'i kabul ettiği dönemde inançlarını rahat yaşayabilmeleri ve güven ortamının oluşması adına çeşitli mücadeleler vermişlerdir. Bu mücadelelerin en önemlilerinden birisi de Bedir Savaşı'dır. Bedir Savaşı, Mekkeli müşrikler ile Müslümanlar arasında yapılan ilk savaştır. Yapılan bu savaşla Müslümanlar, Arap Yarımadasındaki tüm topluluklara var olduklarını duyurmuşlardır. Bu savaş Müslümanların, Arap Yarımadasında ki itibarlarını inşa etmeye başladıkları en etkili dönemeçlerden birisini oluşturmaktadır. Bu tez çalışması, İslam'ın ilk döneminde Müslüman toplulukların Mekke ve Medine'deki mücadelenin bir parçası olan Bedir Savaşını detaylarıyla ele almayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
As peace is necessary in human life, it is at least as necessary in war. It is necessary to protect the sacred human life and to provide environments of peace, security, freedom and peace. When the first Muslims accepted Islam, they struggled to live their faith comfortably and to create an environment of trust. One of the most important of these struggles is the Battle of Badr. The Battle of Badr was the first battle fought between the Makkan polytheists and the Muslims. With this war, Muslims announced their existence to all communities in the Arabian Peninsula. This war constitutes one of the most effective turning points in which Muslims started to build their reputations in the Arabian Peninsula. This thesis aims to discuss in detail the Battle of Badr, which was a part of the struggle of Muslim communities in Mecca and Medina in the early period of Islam.