The effects of employee perceptions about training on their performances
Çalışanların mesleki eğitim algılarının performansları üzerindeki etkileri
- Tez No: 863513
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BURCU İNCİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Eğitim ve Öğretim, Banking, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Çalışan algıları, mesleki eğitim, çalışan performansı, mesleki eğitime ilişkin çalışan algıları, Employee perception, training, employee productivity, employee perceptions on training
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
Küresel rekabet, örgütlerin operasyonlarının her boyutuna odaklanmalarına, her fonksiyondaki süreçleri ve stratejik amaçlara nasıl ulaşabileceklerini sorgulamalarına yol açmıştır. İnsan kaynakları, hayatta kalmak ve büyümek için üzerine yatırım yapılması gereken bir varlık olarak bir örgütün en önemli varlığı olarak görülebilir. Ek olarak, mesleki eğitim çok önemli hale gelmiştir ve en değerli yatırımlardan biridir. Çalışan performansını arttırmada kritik bir rol oynar ve aynı zamanda örgütlerin karlılığının artmasına yardımcı olur. Çalışanların mesleki eğitim faaliyetlerine ilişkin algıları, bir sosyal değişim değeri duygusu yaratmaktadır, bu durum çalışan ve örgüt arasında bir ilişki ve sadakat oluşturur. Dahası, mesleki eğitim, performans artışına yönelik çalışan gelişiminde temel bir rol oynamaktadır. Tüm örgütler, çalışan yeteneklerini güncellemek ve pazarda rekabet avantajı kazanmak için etkin mesleki eğitim faaliyetlerine ihtiyaç duyar, bu da sonuçta örgütlerin karlılığına ve üretkenliğine katkı verir. Bu tezin amacı, çalışanların mesleki eğitime ilişkin algılarını ve bu algıların çalışan performansı üzerindeki etkisini belirlemektir. Bu çalışma, Pakistan'daki bankacılık sektörü çalışanlarına odaklanmıştır. Pakistan'daki bankacılık sektörü düşünüldüğünde, çalışanların mesleki eğitime ilişkin algıları ve bunun çalışanların potansiyel performansı üzerindeki etkisi daha derin anlaşılması gereken bir alandır. Araştırma için kantitatif bir araştırma yöntemi benimsenmiştir. Bu araştırmanın amacına ulaşmak için veriler, Pakistan'da bankacılık sektöründe mesleki eğitim faaliyetlerine katılmış olan 450 çalışandan başarıyla toplanmıştır. Analizle güvenilirlik analizi, korelasyon analizi, tek gruplu T testi, Cronbach Alpha ve çoklu regresyon analizlerini içerecek şekilde SPSS yazıılımı kullanılarak gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Global competition has lead organizations to focus on every aspect of their operations, questioning the process of each function and how to achieve strategic goals. Human resource can be considered as the foremost asset of an organization that require investing in that asset to certain their survival and growth. Additionally, training has become a vital and it is one of the most valuable investment. It plays an essential role in improving employee performance and also helps in organizations' profitability. Employees' perception regarding training activities generates a feeling of social exchange value, this build a relationship and loyalty between the employees and organization. Moreover, the training plays an essential role in the development of employees towards performance improvement. All organizations require effective training activities in order to update their employee skills and gain competitive edge in market which in turn contributes in organizations' profitability and productivity. The purpose of this thesis was to determine employee perceptions in terms of training and their impact on employee performance. This study focuses on employees of banking sector in Pakistan. When it comes to the banking sector of Pakistan the perceptions of employees regarding the training and their impact on potential performance is the area that needs a deeper understanding. The research adopted a quantitative research method. For achieving the object of this research, data were successfully collected from 450 employees who have participated in training activities in the Pakistan's banking sector. Analyses were carried out from SPSS software, where reliability analysis, correlation analysis, one sample T test, Cronbach Alpha, and multiple regression analysis were performed.