The impact of content marketing on online customer's attitude: The case of instagram marketing
İçerik pazarlamanın online müşteri tutumuna etkisi: Instagram pazarlaması örneği
- Tez No: 863900
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NEVRA BEDRİYE BAKER ARAPOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Instagram İçerik Pazarlama, Dijital Pazarlama, Tüketici Tutumları, Influencer Pazarlama, Sosyal Medya, Çevrimiçi Etkileşim, Instagram Content Marketing, Digital Marketing, Consumer Attitudes, Influencer Marketing, social media
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 90
Özet
Bu araştırma, Instagram içerik pazarlamanın dinamik peyzajını ve online tüketicinin tutumlarını şekillendeki derin etkisini keşfetmektedir. İçerik pazarlamanın etkinliği, influencer işbirliğinin rolü ve gönderilerin zamanlaması üzerine yapılan inceleme, araştırmanın Instagram içerik pazarlamanın müşteri tutumları üzerindeki nüanslı etkilerini anlama konusundaki boşlukları doldurmayı amaçlamaktadır. Bu temel unsurların online müşteri tutumları üzerinde nasıl karmaşık bir şekilde etkilediğini detaylı bir şekilde ele almaktadır. Sağlam bir nicel metodoloji kullanarak, araştırma Instagram kullanıcılarını hedefleyen kapsamlı bir çevrimiçi anket yürütmektedir. Özellikle 18-26 yaş aralığındaki üniversite öğrencilerine odaklanmak, çeşitli ve temsilci bir katılımcı havuzu sağlamayı amaçlamaktadır. Elde edilen veriler, SPSS kullanılarak yorumlanmaktadır. Teorik bir çerçeve içinde, araştırma içerik pazarlamanın çeşitli boyutlarıyla ilgili hipotezler formüle etmektedir. Sonuçlar, içerik pazarlamanın etkinliği, gönderi zamanlaması ve influencer işbirliğinin, Instagram üzerinde online müşteri tutumlarını şekillendirmede önemli roller oynadığını göstermektedir. Akademik dünyanın ötesinde, bu tez pazarlamacılar için pratik bir rehber olarak hizmet etmekte olup, Instagram içerik pazarlama stratejilerini etkili bir şekilde optimize etmek ve geliştirmek için değerli içgörüler sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This research explores the dynamic landscape of Instagram content marketing and its profound influence on shaping online consumer attitudes. Investigating the effectiveness of content marketing, the role of influencer collaboration, and the timing of posts, the study aims to bridge gaps in comprehending Instagram content marketing's nuanced impact on customer attitudes. It delves into how these key elements intricately influence customer attitudes in the online realm. Utilizing a robust quantitative methodology, the research conducts an extensive online survey targeting Instagram users. Specifically focusing on university students aged 18-26 ensures a diverse and representative participant pool. The collected data is interpreted using SPSS. Within a theoretical framework, the study formulates hypotheses concerning the various dimensions of content marketing. The results reveal significant support for all three hypotheses, indicating that content marketing effectiveness, timing of posting, and influencer collaboration play pivotal roles in shaping online customer attitudes on Instagram. Beyond the academic realm, this thesis serves as a practical guide for marketers, offering valuable insights to optimize and elevate their Instagram content marketing strategies effectively.