Heisenberg gruplarında schrödinger operatörlerine karşılık gelen kesirli integral operatörlerinin Morrey tipli uzaylarda sınırlılığı
The boundedness of fractional integral operators on Morrey-type spaces associated with schrödinger operators on the heisenberg groups
- Tez No: 864460
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ AKBULUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Heisenberg Grupları, Schrödinger operatörleri, Kesirli integral operatörleri, Morrey Tipli Uzaylar, Heisenberg Groups, Schrödinger operators, Fractional integral operators, Morrey-Type Spaces
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 48
Özet
Bu yüksek lisans tezinde, Heisenberg gruplarında tanımlanan Schrödinger operatörlerine kar¸sılık gelen kesirli integral operatörlerinin bazı Morrey tipli uzaylarda sınırlılıgı hakkında bilgi verilecektir. ˘ ˙Ilk bölümde, literatürde bu konu ile ilgili ara¸stırmaları olan bir çok matematikçi hakkında bilgi verilmi¸s ve bu çalı¸smanın amacından bahsedilmi¸stir. ˙Ikinci bölümde, tez konusunda geçen bazı temel tanım ve özellikler verilecektir. Üçüncü bölümde, tez konusu ile ilgili materyan ve metotlar hakkında kısa bilgi verilmi¸stir. Dördüncü bölümde, Heisenberg gruplarında tanımlanan Morrey tipli uzaylarda Schrödinger operatörlerine kar¸slık gelen kesirli integral operatörlerinin sınırlılıgı ile ilgili ˘ sonuçlara yer verilerek, Heisenberg gruplarında Schrödinger operatörlerine kar¸slık gelen kesirli integral operatörlerinin Morrey tipli uzaylarda sınırlılıgı ile ilgili sonuçlara yer ˘ verilmi¸stir. Son bölümde, tez konusunun ara¸stırılmasındaki amaç ve hedefi hakkında kısaca bahsedilmi¸stir.
Özet (Çeviri)
In this master's thesis, information will be given about the limitations of fractional integral operators corresponding to Schrödinger operators defined in Heisenberg groups in some Morrey type spaces. In the first part, information is given about many mathematicians who have done research on this subject in the literature and the purpose of this study is mentioned. In the second part, some basic definitions and features of the thesis will be given. In the third part, brief information is given about the materials and methods related to the thesis topic. In the fourth part, the results regarding the limitations of fractional integral operators corresponding to Schrödinger operators in Morrey type spaces defined in Heisenberg groups are given, and the results regarding the limitations of fractional integral operators corresponding to Schrödinger operators in Heisenberg groups in Morrey type spaces are given. results are included. In the last part, the purpose and objective of researching the thesis topic is briefly mentioned.