Factors demotivating EFL teachers in Turkish private schools and how to overcome them
Türkiye'deki özel okullarda görev yapan İnglizce öğretmenlerini demotive eden faktörler ve çözüm yolları
  1. Tez No: 865858
  2. Yazar: SARA ZAKRI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AYŞE BETÜL TOPLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Öğretmen motivasyonu, Öğretmen motivasyonunun azalması, İngilizce öğretmenleri, içsel motivasyon, dışsal motivasyon, Teacher motivation, Teacher demotivation, EFL teachers, intrinsic motivation, extrinsic motivation
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Dil Öğretimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Öğretmen motivasyonu, İngilizce dil öğretiminin başarısı için hayati öneme sahiptir, ancak birçok öğretmen etkililiklerini engelleyen motive edici faktörlerle karşı karşıyadır. Bu çalışma, Türkiye'deki özel sektördeki EFL öğretmenlerinin bu motivasyonel faktörlere yönelik bakış açılarını anlamayı, mevcut rollerindeki motivasyon eksikliğinin nedenlerini belirlemeyi ve potansiyel çözümleri araştırmayı amaçlamaktadır. Karma yöntemler kullanarak, Türk Özel Okullarındaki 50 EFL öğretmenine içsel ve dışsal faktörlerin motivasyonlarını etkilediğini, motivasyonlarını sürdürmedeki zorlukları ve bu zorluklarla başa çıkma olasılıklarını incelemek için anket uyguladık. Araştırmamız, öğretmenlerin okullarında deneyimledikleri algılanan ve gerçek motivasyon faktörleri arasında bir fark olduğunu ortaya koymaktadır. Bu görüşleri ortaya çıkararak, bu çalışma, eğitimde motivasyonu anlamanın değerli katkılarını sunarak, öğretmen desteği için önemli öneriler ve İngilizce dil öğretim uygulamalarını geliştirme ipuçları sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
Teacher motivation is crucial for the success of English language teaching, yet many teachers face demotivating factors that hinder their effectiveness. This study aims to understand the perspectives of EFL teachers in the private sectors in Turkey on these motivational factors, identify causes of demotivation in their current roles, and explore potential solutions. Using a mixed methods approach, we surveyed 50 EFL teachers in Turkish Private Schools to examine intrinsic and extrinsic factors influencing their motivation, challenges in maintaining motivation, and possible strategies for addressing these challenges. Our research reveals a disparity between perceived and actual motivational factors experienced by teachers in their schools. By uncovering these insights, this study provides valuable contributions to understanding motivation in education, offering implications for teacher support, and enhancing English language teaching practices.