Tracking the formation of strategies in a multi-nation entrepreneuring firm a case study: Pet Holding
Çok uluslu müteşebbis bir firmada strateji oluşumlarının kronolojik takibi bir firma incelemesi: Ped Holding
  1. Tez No: 87105
  2. Yazar: CEMİL DİREKÇİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OĞUZ N. BABÜROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Müteşebbis, Girişim, Girişimci, Müteşebbislik, Strateji Oluşumu, Çokuluslu Firma IV, Entrepreneur, Entrepreneurship, Strategy Formation, Multi-Nation Firm III
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: İşletme Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
ÖZET ÇOKULUSLU MÜTEŞEBBİS BİR FİRMADA STRATEJİ OLUŞUMLARININ KRONOLOJİK TAKİBİ BİR FİRMA İNCELEMESİ: PET HOLDING CEMİL DİREKÇİ TEZ DANIŞMANI: DOÇ.DR. OĞUZ N. BABÜROĞLU EYLÜL, 1995 Müteşebbis ve müteşebbislik terimleri özellikle son on yılda giderek önem kazanmaya başlamıştır. Esasen, yirminci yüzyılın başında bazı ekonomistler müteşebbisi ekonomik gelişmenin temel taşı olarak tanımlamışlardı. Konunun bu kadar uzun süre gündemde kalması önemini ortaya koymaktadır ve daha fazla incelemenin yapılması gereğini düşündürmektedir. Bu tez çalışmasında, çokuluslu girişimci bir firmada stratejilerin oluşumu stratejilerin firma eylemlerindeki tutarlılık olarak kabul edilmesi yolu ile incelenecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TRACKING THE FORMATION OF STRATEGIES IN A MULTI-NATION ENTREPRENEURING FIRM A CASE STUDY: PET HOLDING BY CEMİL DİREKÇİ SUPERVISOR: ASSOC. PROF. O?UZ N. BABÜRO?LU SEPTEMBER, 1995 The term entrepreneur and entrepreneurship gained special importance especially during the last decade. In fact, at the beginning of twentieth century some economists argued that entrepreneurship is the fundamental phenomenon of the economic development. Thus, subject is not new but seems to need research on it. In this study, we will try to find out formation of strategies in a multi-nation entrepreneuring firm, by viewing strategy as consistency in actions.