Prediction of failure of commercial banks in Turkey
Türkiye'deki ticari bankaların iflas tahminleri
  1. Tez No: 87167
  2. Yazar: BÜLENT YAĞLI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLNUR MURADOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Failure, Prediction, Discriminant Analysis, Logit Analysis, Factor-Logistic Analysis, Beaver's Method
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: İşletme Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET TÜRKİYEDE'Kİ TİCARİ BANKALARIN İFLAS TAHMİNLERİ BÜLENT YAĞLI İŞLETME YÜKSEK LİSANS TEZİ TEZ YÖNETİCİSİ : Doç. Dr. Gülnur Muradoğlu Ağustos 1996 Bu çalışmanın amacı en etkili iflas tahmin yöntemini bulmak için iflas tahmin modellerinin sonuçlarını karşılaştırmaktır. Bu çalışmada kullanılan modeller: Diskriminant Analizi, Lojit Analizi, Faktör-Lojistik Analizi ve Tahmin İçin Alternatif Muhasebe Ölçüleri. Bu çalışmanın sonuçlarına göre Diskriminant Analizi en fazla tahmin gücüne sahiptir. Daha sonra sırasıyla Lojit Analizi, Beaver Metodu ve Faktör-Lojistik Analizi en iyi tahmin gücüne sahiplerdir. Anahtar Kelimeler : iflas, Tahmin, Diskriminant Analizi, Lojit Analizi, Faktör- Lojistik Analizi, Beaver Metodu. 11
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PREDICTION OF FAILURE OF COMMERCIAL BANKS IN TURKEY BÜLENT YA?LI MBA SUPERVISOR: Assoc. Prof. Gülnur Muradoğlu August 1996 The aim of this study is failure prediction in Turkish Banking Sector. The results of four prediction models are compared to find out the most efficient one. The models used in this study are: Discriminant Analysis, Logit Analysis, Factor-Logistic Analysis and Alternative Accounting Measures for Prediction. According to the results of this study, Discriminant Analysis has the best predictive ability. Logit Analysis, Beaver's Method and Factor-Logistic Analysis are ranked after the Discriminant Analysis from best to worst predictive ability.