Fashioning the art: Costume analysis through Antoine Watteau's paintings
Sanatı şekillendirmek: Antoine Watteau resimleri üzerinden kostüm analizi
  1. Tez No: 872235
  2. Yazar: İPEK MELİSA EVREN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ FEHMİYE DİLEK ER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Sanat Tarihi, Fine Arts, Art History
  6. Anahtar Kelimeler: tat, kostüm, estetik, zarif neşe, sanat, taste, costume, aesthetics, feelings of playfulness, art
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tasarım Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tasarım Çalışmaları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 197
Özet
Bu araştırma, Antoine Watteau'nun eserleri aracılığıyla hem kadın hem de erkek kostümlerini ele almaktadır. Fransız ressam Watteau, aristokratik ve tiyatral kostümlerin tasvirleriyle ünlüdür ve bu tasvirlerini canlı, hayali manzaralarla birleştirerek insan ile doğa arasında bir uyum ve hatta bütünleşme sağlamıştır. Onun sanatsal estetiği, bu araştırmada kapsamlı bir şekilde incelenmiştir. Çalışma, Barok ve Rokoko dönemlerinde hakim olan kostüm kavramlarını ve sanatsal yaklaşımları incelemekte, bu dönemlerin sanatı ile modası arasındaki ilişkiye odaklanmaktadır. Ayrıca, Watteau'dan ilham alan ve özellikle onun sanat tarzını devam ettiren sanatçılara da değinmektedir. Bu kapsamda, özellikle fêtes galantes ve tiyatral türlerinin öne çıktığı on iki Watteau tablosu seçilmiştir. Bu eserlerin tarihsel ve sosyo- kültürel bağlamları analiz edilmiş ve eserdeki figürlerin kostümleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This research delves into the exploration of both women's and men's costumes through the artworks of Antoine Watteau. Watteau, a French painter, is renowned for his portrayal of aristocratic and theatrical costumes set against lush, imaginary landscapes, thereby creating a harmony and even a fusion between humanity and nature. His artistic aesthetic has been thoroughly examined in this research. The study investigates the prevailing costume concepts and artistic approaches during the Baroque and Rococo periods, with a focus on the interrelation between art and fashion of these eras. Moreover, it touches upon artists who were inspired by Watteau, particularly those who continued his art form. In this context, twelve paintings by Watteau, particularly highlighting the fêtes galantes and theatrical genres, have been selected. The historical and socio-cultural contexts of these works have been analyzed, and the costumes of the figures within the paintings have been examined.