The impact of project management principles on the execution and planning of sports events
Proje yönetimi ilkelerinin spor etkinliklerinin yürütülmesi ve planlanması üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 876263
  2. Yazar: MOUAD BENBRAHIM
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CAFER ŞAFAK EYEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: proje yönetimi, spor etkinlikleri, planlama, yürütme, kapsam yönetimi, risk yönetimi, paydaş yönetimi, project management, sports events, planning, execution, scope management, risk management, stakeholder management
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Spor etkinlikleri, günümüz dünyasında etkili planlama ve yürütme gerektiren, giderek daha karmaşık bir hal almaktadır. Bu etkinliklerle başa çıkmak için yapılandırılmış bir yaklaşım sunmanın bir çözümü de proje yönetimi ilkeleridir. Bu makale, proje yönetimi ilkelerinin bu tür etkinliklere uygulanmasını ve ilgili literatür taramasını inceleyerek proje yönetiminin spor etkinliklerinin planlanmasını ve yürütülmesini nasıl etkilediğini daha ayrıntılı olarak ele almaktadır. Spor etkinlikleri risk yönetimi, kapsam yönetimi ve paydaş yönetimi gibi proje yönetimi ilkelerinden önemli ölçüde etkilenmektedir. Etkin proje yönetimi tekniklerinin uygulanması, etkinlik planlama stratejilerinin optimize edilmesi, kaynakların verimli bir şekilde tahsis edilmesi, paydaş memnuniyetinin sağlanması ve etkinlik sonuçlarının en üst düzeye çıkarılması sağlanabilir. Bu veriler, proje yönetiminin spor etkinlikleri üzerindeki etkisini göstermektedir.
Özet (Çeviri)
Sports events are increasingly complex, which need effective planning and execution in today world. One solution to give a structured approach to dealing with these events is project management principles. This paper goes into more detail on how project management influences the planning and execution of sports events by looking into the application of project management principles to such events and a pertinent literature review. Sports events are significantly influenced by project management principles such as risk management, scope management, and stakeholder management. Implementing effective project management techniques, optimizing event planning strategies, efficiently allocating resources, ensuring stakeholder satisfaction, and maximizing event outcomes can be accomplished. These data demonstrate the influence that project management has on sports events.