أحكام القضايا الفقهية المعاصرة للدكتور وهبة الزحيلي (العبادات نموذجًا)
Dr. wahbah al-zuhayli'ye göre çağdaş hukuk konularının hükümleri (ibadet alanındaki örnekler)
- Tez No: 880605
- Danışmanlar: PROF. DR. HEYTEM HAZNE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Çağdaş Hukukları, Wahbah Al-Zuhayli, İbadet, Temizlik, Namaz ve Oruç, Contemporary Jurisprudence Issues, Wahbah Al-Zuhayli, Worship, Purification, Prayer and Fasting
- Yıl: 2022
- Dil: Arapça
- Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu araştırmanın konusu, pek çok kişinin bilmediği ibadetle ilgili çağdaş musibetlerin hükümleri ile ilgili olup, araştırmayı yazarken betimsel analitik ve karşılaştırmalı yöntemi kullandım.İlk bölüm Dr.Wahba Al'ın tercümesi hakkındadır. -Zuhaili, ikinci bölüm temizlikle ilgili çağdaş hükümler hakkında, üçüncü bölüm ise namaz ve oruçla ilgili çağdaş hükümler hakkında, dördüncü bölümde ise insan vücudu ile ilgili çağdaş hükümler hakkında yaptım. Dr. Wahba Al-Zuhaili'nin fetvadaki metodolojisini, Kitap ve Sünnet'ten akıl yürütmeyle başladığı, ardından ileri hukukçuların görüşlerinden bahsettiği ve çağdaş gerçekliğe en uygun ve en kolay olduğunu düşündüğü için açıkladım ve Dr. Wahba Al-Zuhaili ve diğer çağdaşların karar verdiği gibi, insanların hayatlarını kolaylaştırmada ve bu konularda cehalet yaratmada insanların çağdaş meselelerin hükümleri hakkındaki bilgilerinin önemine işaret ettim.
Özet (Çeviri)
The subject of this research is related to the rulings of contemporary calamities related to worship, which many people may not know, and I used the descriptive analytical and comparative method in writing the research. The first chapter is about the translation of Dr. Wahba Al-Zuhaili, and the second chapter is about contemporary rulings related to purity. As for the third chapter, it was about contemporary rulings related to prayer and fasting, and in the fourth chapter I made it about contemporary rulings related to the human body. I have explained Dr. Wahba Al-Zuhaili's methodology in the fatwa, as he begins with reasoning from the Book and the Sunnah, then mentions the opinions of the advanced jurists, and he considers the most appropriate and easiest of them for contemporary reality, and I have indicated the importance of people's knowledge of the rulings of contemporary issues, as decided by Dr. Wahba Al-Zuhaili, and other contemporaries, in facilitating people's lives , and raise ignorance of these issues.