Malatya, Elazığ, Erzincan ve Tunceli illerine bağlı bazı ilçelerden Ümitvar dut tiplerinin seçimi
The Selection of promising mulberries types from some counties of Malatya, Elazığ; Erzincan and Tunceli
  1. Tez No: 88094
  2. Yazar: MUSTAFA MUTLU ASLAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NURGÜL FETİYE TÜREMİŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Seleksiyon, beyaz dut, kara dut, mor dut, Selection, Morus alba, Moras nigra, Morus rubra
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu çalışma 1997 yılında Tunceli-merkez, Tunceli-Çemişgezek ilçesi Ulukale köyünde, Elazığ-Ağm ilçesi Beyelması köyünde, Malatya-Arapkir ilçe merkezinde ve Erzincan-Kemaliye ilçesi Apçağa köyünde en iyi dut tiplerini seçmek amacıyla yürütülmüş bir araştırmadır. Çalışmada meyve ağırlığı, meyve eni, meyve boyu, yaprak eni, yaprak boyu, yaprak sapı uzunluğu, meyvelerde SÇKM ve asitlik değerleri gibi bazı pomolojik özellikler incelenmiştir. Çalışma sonucu kurutmalık olarak 24-BD-02 ve 62-BD-02 tipleri, Pekmezlik olarak 62-BD-03 ve 23-BD-02 tipleri belirlenmiştir. 44-MD-01 ve 24-KD-01 tipleri belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
This research was carried out in centre of Tunceli, Tunceli-Ulukale county, Elazığ-Beyelması county, Malatya-Arapkir and Eraincan-Apçağa county to select the best mulberry varieties in 1997. In experiment same pomological characteristics such as fruit weight, fruit width, fruit length, leaf width, leaf length leaf stem length TSS and acidity were investigated. According to the results 24-BD-02 and 62-BD-02 type as dried mulberry, 62-BD-03 and 23-BD-02 as treacle mulberry, 44-MD-01 and 24-KD-01 as table mulberry were determined.