Effect of language use and imagery in green influencer marketing on generating engagement and prosocial behavior: Lexico-grammatical and social semiotic analyses
Yeşil etkileyici pazarlamada dil kullanımı ve görsellerin ilgi yaratma ve prososyal davranış üzerindeki etkisi: Lexıco-gramatıcal ve sosyal semiyotik analizler
  1. Tez No: 881062
  2. Yazar: SALMA CHOUFANİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. BURÇİN KAPLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yeşil Etkileyici Pazarlaması, Sosyal Medya Etkileşimi, Instagram Etkileşimi, Sözcük-dilbilgisi Analizi, Sosyal Göstergebilimsel Analiz, Green Influencer Marketing, Social Media Engagement, Instagram Engagement, Lexico-grammatical Analysis, Visual Social Semiotic Analysis
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Etkileyici pazarlaması kullanımı, artan sayıda dijital platform ve sosyal medya kullanıcısıyla birlikte katlanarak artmaktadır. Şirketler, ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için etkileyici pazarlamasına giderek daha fazla güvenirken, sosyal ve çevresel paydaşlar, sorumlu ve toplum yanlısı davranışı teşvik etmede bu yaklaşımla daha az ilgilenmektedir. Gezegenimizin sürekli olarak karşı karşıya kaldığı süregelen sosyal ve çevresel zorluklar hakkında farkındalığı yaymaya yönelik baskıcı dürtüyle, yeşil/sorumlu etkileyici pazarlamasının sosyal medya kullanıcıları üzerindeki etkisinden yararlanmanın önemi artmaktadır. Sosyal medya kullanıcılarının yeşil etkileyici pazarlaması reklamlarını algılama biçimini etkileyen birçok faktör olsa da, görsel ve dil kullanımı, müşteri katılımını şekillendirmede büyük ölçüde önemli olmaya devam etmektedir. Bu çalışma, Instagram'daki ilgi çekici ve çevre yanlısı kampanyaların sözcük- dilbilgisi ve sosyal göstergebilimsel analizleri yoluyla, müşteri katılımını şekillendirmede dil kullanımı ve görselliğin kritik rolünü ve bunların yeşil etkileyici pazarlama ve dijital reklamcılıkta katılım ve toplum yanlısı davranış oluşturma üzerindeki etkisini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Çalışma bulguları gelecekte etkili yeşil etkileyici pazarlama stratejilerinin geliştirilmesine potansiyel olarak yardımcı olabilecektir..
Özet (Çeviri)
Influencer marketing is exponentially increasing alongside the growing number of digital platforms and social media users. While corporates are increasingly reliant on influencer marketing to promote their products and services, social and environmental stakeholders are less engaging with this approach in promoting responsible and pro-social behavior. With the oppressing urge to spread awareness on the ongoing social and environmental challenges that our planet is continuously facing, it becomes prominent to leverage the impact that green/ responsible influencer marketing has on social media users. While there are multiple factors affecting the way social media users perceive green influencer marketing advertising, imagery and language use remain capitally important in shaping costumer engagement. Through the meaningful change of lexico-grammatical and social semiotic analyses of engaging and pro-environmental campaigns on Instagram; this study delves into the critical role of language use and imagery in shaping customer engagement, aiming to uncover their influence on generating engagement and prosocial behavior in green influencer marketing and digital advertising. The study findings could potentially assist in effective green influencer marketing strategies' development in the future.