Sulak alanların sosyo-ekonomik yapısı üzerine bir araştırma 'Göksu Deltası' örneği
A Research on socio-economic structure of waterland: Case of Göksu Delta
- Tez No: 88115
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FARUK EMEKSİZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Sulak Alan, Özel Koruma Alam
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 50
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ SULAK ALANLARIN SOSYO EKONOMİK YAPISI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA“GÖKSU DELTASrÖRNEĞİ EMEL SULTAN KEPME ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARIM EKONOMİSİ ANABİLİM DALI Danışman Doç.Dr.Faruk EMEKSİZ Yıl: 1998 Sayfa: Jüri Doç.Dr.Faruk EMEKSİZ Prof.Dr.Mustafa SOYSAL Yrd.Doç.Dr.Berrin SİREL Silifkc-Göksu Deltası 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 9. Maddesi uyarınca 2 Mart 1990 tarihinde 20449 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 90/77 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ”Özel Çevre Koruma Bölgesi“ olarak kabul edilmiştir. Söz konusu bölgenin korunması ve entegre bir şekilde yönetimi ile ilgili önemli adımlar atılmıştır. Ancak aynı bölgede,yöre çevrecilerine ve çiftçilerine yönelik acil çözüm bekleyen önemli sorunlar da vardır. Bu araştırmada Silifke-Göksu Deltası ”Özel Çevre Koruma Bölgesinde"ki sosyo-ekonomik yapı, çözüm önerileri üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc. THESIS A RESEARCH ON SOCIO-ECONOMIC STRUCTURE OF WATERLAND;CASE OF GÖKSU DELTA DEPARTMENT OF AGRICULTURAL ECONOMICS INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Doç.Dr.Faruk EMEKSİZ Year: 1998 Page Jury Doç.Dr.Faruk EMEKSİZ Prof.Dr.Mustafa SOYSAL Yrd.Doç.Dr. Berrin SİREL The Delta Region of Göksu-Silifke was accepted and registred as 'The Special Environmental Conservation Area" by the Ministery of Environment; according to the 9th rule of 2872 numbered environment low which is published in 20449 numbered Official Gazette in and of March in 1990 with the 90/77 numbered agreement of Consil of ministers; in 1990. Since then,several steps an measures have been taken and eventually some useful and important achievements have been,gained for the environmental conversation of the region.Howewer,the measures and the steps that have been taken to conserve the area have caused some agricultural problems in the region as for as agricultural people were concerned in the area. This research present the socio-economic structure, due to the measures taken and also the suggestions made to solve them in the region Key Words : Waterlands,Protected Special Area II