Laboratuvarlarda eğitim, analiz ve kontrol esaslı bir bilgisayar programının hazırlanması
Preparation of a-computer program for education and process control
  1. Tez No: 88126
  2. Yazar: SAİT KANDIRMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. M. RİFAT DERİCİ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Eşzamansız(asenkron) eğitim, uzaktan eğitim, iletişim teknolojisi, WWW, internet
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Toprak Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 140
Özet
T. 22C2-& öz DOKTORA TEZÎ LABORATUVARLARDA EĞİTİM, ANALİZ VE KONTROL ESASLI BİR BİLGİSAYAR PROGRAMININ HAZIRLANMASI Sait KANDIRMAZ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TOPRAK ANABİLİM DALI Danışman: Prof. Dr. M. Rifat DERİCİ Yıl : 1998, Sayfa: Jüri : Prof. Dr. M. Rifat DERİCİ : Prof. Dr. Yüksel BEK : Doç. Dr. Necat AĞCA Bilgi çağı toplumunun üyesi olabilmek için, bilgisayar ve iletişim teknolojilerindeki yeni olanakların, eğitim ve öğretim teknolojilerine uyarlanması gerekmektedir. Geleneksel yüz-yüze eğitim sistemleri üzerine kurulması arzulanan bu yapı, bilgilerin, ses, yazı ve görüntü şeklinde kişiler arasında paylaşılması, çalışma gurupları ve projeler oluşturulması, öğrenme ve öğretme sürecine, öğretici ve öğrenicinin eşzamanlı ve eşzamansız, kendi hızlarında katılmaları, kendi bilgi seviyelerini kontrol edebilmeleri, bilgi sunucuları üzerindeki bilgilerin sınır ve zaman tanımaksızın iletilmesi, bilgi kaynaklarının oluşturulması, kontrol edilmesi ve yenilenebilmesi için, eğitimde firsat eşitliğinin kapılarım aralayan, daha aktif ve kalıcı eğitime yönelik bir kontrol sistemi oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PhD THESIS PREPARATION OF A COMPUTER PROGRAM FOR EDUCATION AND PROCCESS CONTROL IN LABORATORIES Sait KANDIRMAZ DEPARMENT OF SOH, SCIENCES INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCD2NCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Prof! Dr. M. Rifat DERİCİ Yıl : 1998, Sayfe: Jury : Prof. Dr. M. Rifat DERİCİ : Prof. Dr. Yüksel BEK : Doç. Dr. Necat A?CA It is necessary to apply the new accomplishments in computer and communication to education technologies to be able to catch up with knowledge age. The system plan to be developed in this study aims to diminish the disadvantages of traditional classroom education. The system, although to be planned to be establish on the traditional system based on the transfer of knowledge in form of text, sound and image between the instructor and students, at individual pace for each student, independently of the other students and of time. This type of education, defined as Asynchronous Education is expected to provide unlimited opportunities to the students. Key Words :. Asynchronous Education, instructor, student, individual