The Design and development of an order management system for a clothing company
Bir giyim firması için sipariş yönetim sisteminin tasarlanması ve geliştirilmesi
- Tez No: 88154
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ZEYNEP ONAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Sipariş Yönetim Sistemi, Giyim Endüstrisi. iv, Order Management System, Clothing Industry. ui
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Enformatik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 173
Özet
oz BİR GİYİM FİRMASI İÇİN SİPARİŞ YÖNETİM SİSTEMİNİN TASARLANMASI VE GELİŞTİRİLMESİ Ceyhan, Barış Yüksek Lisans Tezi, Enformatik Enstitüsü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Zeynep ONAY Ocak 2000, 159 Sayfa Bu tezde, izmir'de bir giyim firması olan Gür Gömlek için tasarlanan ve geliştirilen bilgisayarlı sipariş yönetim sistemi sunulmaktadır. Firma üretim sürecinde; geciken ve geç teslim edilen siparişler, geç ve eksik teslim edilen hammaddeler, kayıp ve yanlış veriler ve fazla kağıt işi gibi diğer manuel bilgi sistemlerinden farklı olmayan problemlerle karşılaşmaktadır. Çalışmanın amacı, firmanın problem alanlarını ve gereksinimlerini belirlemek ve varolan sistemdeki problemlerin çözümü için bir prototip sistem geliştirmektir. Yeni sistem kullanılmaya hazır bir sistemin özelliklerini taşımakta ve firmanın varolan sistemine göre önemli gelişmeler göstermektedir. Daha organize veri, minimum kağıt işi, daha hızlı bilgi toplama ve işleme ve örgütün iş süreçlerinde daha iyi bir entegrasyon yeni sistemin önemli getirileridir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE DESIGN AND DEVELOPMENT OF AN ORDER MANAGEMENT SYSTEM FOR A CLOTHING COMPANY Ceyhan, Bans Information Systems, Informatics Institute Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Zeynep ONAY January 2000, 159 Pages This thesis presents a computerized order management system designed and developed at a clothing company, Gür Gömlek in Izmir. The company is encountering several problems in its manufacturing cycle like the backlogs and late delivery of orders, late or missing raw materials, lost and inaccurate data and lots of paperwork which are no more different than those occurring in other manual information systems. The main purpose of this study is to identify the problem areas and requirements in the company and to develop a prototype order management system in order to overcome the problems analyzed in the existing system of the company. The new system possesses the necessary capabilities of an operational system and represents significant improvements over the existing system of the company. Better organized data, minimum paperwork, reduced time of data capture and processing and improved integration of the business processes within the organization are the important achievements of the new system.