Econimic industrial load application in jordan by using homer software
Homer yazılımını kullanarak ürdün'de ekonomik endüstriyel yük uygulaması
- Tez No: 888512
 - Danışmanlar: PROF. DR. MURTAZA FARSADI
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Enerji, Makine Mühendisliği, Energy, Mechanical Engineering
 - Anahtar Kelimeler: HOMER Yazılımı, Enerji Yönetimi, Endüstriyel Yükler, Ekonomik Etkiler, Ürdün, HOMER Software, Energy Management, Industrial Loads, Economic Impacts, Jordan
 - Yıl: 2024
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
 - Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Acil Tıp Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 86
Özet
Ekonomik ve endüstriyel yüklerin yönetimi, özellikle gelişmekte olan ülkelerde, enerji verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için kritik öneme sahiptir. Bu bağlamda, HOMER yazılımının kullanımı, özellikle enerji sektöründe, kaynakların optimize edilmesi ve maliyet etkin çözümler geliştirilmesi açısından büyük fırsatlar sunmaktadır. HOMER yazılımı, farklı enerji üretim ve tüketim senaryolarını analiz ederek, ekonomik ve çevresel faydaları en üst düzeye çıkarmak için kapsamlı bir modelleme ve simülasyon aracı sağlar. Ürdün gibi enerji talebinin artış gösterdiği bölgelerde, HOMER yazılımının uygulanması, enerji stratejilerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayabilir. Bu yazılımın sunduğu veri analizi ve optimizasyon araçları, enerji yüklerinin yönetiminde ve endüstriyel uygulamaların maliyet etkinliğinin artırılmasında kritik katkılar sağlayabilir. Ayrıca, HOMER yazılımının kullanımı, yerel enerji pazarlarına uygun çözümler geliştirmek ve ekonomik büyüme ile enerji sürdürülebilirliğini dengelemek için yeni yaklaşımlar sunabilir. Bu çalışma, HOMER yazılımının Ürdün'deki endüstriyel yük yönetimi uygulamalarına nasıl entegre edilebileceğini ve bu entegrasyonun ekonomik ve çevresel etkilerini incelemektedir. Ayrıca, enerji stratejilerinin optimize edilmesi ve maliyetlerin azaltılması için HOMER'in sunduğu araçların ve metodolojilerin nasıl kullanılabileceğine dair bir anlayış geliştirmeyi amaçlamaktadır. Enerji yönetiminde holistik bir yaklaşımı benimseyerek, bu çalışma, HOMER yazılımının potansiyelini ve uygulama alanlarını kapsamlı bir şekilde değerlendirmektedir.
Özet (Çeviri)
The management of economic and industrial loads is of critical importance, especially in developing countries, to increase energy efficiency and support sustainable development. In this context, the use of HOMER software offers great opportunities, especially in the energy sector, in terms of optimizing resources and developing cost-effective solutions. HOMER software provides a comprehensive modeling and simulation tool to analyze different energy production and consumption scenarios and maximize economic and environmental benefits. In regions where energy demand is increasing, such as Jordan, the application of HOMER software can play an important role in developing energy strategies. The data analysis and optimization tools offered by this software can provide critical contributions in managing energy loads and increasing the cost-effectiveness of industrial applications. In addition, the use of HOMER software can offer new approaches to develop solutions suitable for local energy markets and to balance economic growth with energy sustainability. This study examines how HOMER software can be integrated into industrial load management applications in Jordan and the economic and environmental impacts of this integration. It also aims to develop an understanding of how the tools and methodologies offered by HOMER can be used to optimize energy strategies and reduce costs. By adopting a holistic approach in energy management, this study comprehensively evaluates the potential and application areas of HOMER software.