Oktay Rifat'ın şiirlerinin ve romanlarının incelenmesi
The Examinant of Oktay Rifat's poetries and novels
  1. Tez No: 89129
  2. Yazar: TARIK ÖZCAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. RAMAZAN KORKMAZ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Oktay Rifat, Yirminci Asır, Garip, Oktay Rifat, Twenty Century, Strange (Destitute)
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 535
Özet
OZET DOKTORA TEZİ OKTAY RIFAT'IN ŞİİRLERİNİN VE ROMANLARININ İNCELENMESİ TARIK ÖZCAN FIRAT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YENİ TÜRK EDEBİYATI ANABİLİM DALI 1999, SAYFA XIV-520 Bu çalışmada Oktay Rıfat'ın şiirleri ve romanları incelenmiş ve sanat anlayışına ışık tutulmuştur. Gerek şair ve yazar hakkında yazılan kaynaklardan gerekse şair-yazarın kendi yazdığı kaynaklardan elde edilen bilgilerle 20. yüzyıl şair-yazarı Oktay Rıfat'ın hayatı. kişiliği, sanat ve edebiyat anlayışı tespit edilmiştir. Aynı zamanda Oktay Rıfat'ın şiirleri ve romanları incelenerek analiz edilmiştir. Bu çalışma ile kültür mirasımızın önemli bir şair-yazarı hakkında geniş bir bilgiye sahip olunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT '^-?'tZ:.^' A DOCTORATE THESIS THE EXAMINANT OF OKTAY RIFAT' S POETRIES AND NOVELS TARIK ÖZCAN FIRAT UNIVERSITY THE INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCES THE DEPARTMENT OF NEW TURKISH LITERATURE 1999, PAGE XIV-520 In this study, poetries and novels of Oktay Rifat of is examined and art understanding of his is brought to light. Through information, acquired either by the present sources related with the poetr- writer or by the works writer/poetry; the life, personality, artistic and literaty aspect and influence of the twenty century poetry-writer Oktay Rifat have been determined. İn the examination part of the thesis, Oktay Rifat's poetries and novels is analysed. With the work; an importan poetry-writer of on cultural heritage has been evaluated.