İş kazalarının incelenmesi ve önlenmesi
Investigation and prevention of work accidents
  1. Tez No: 895193
  2. Yazar: İBRAHİM TALAY
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SAİME TAPHASANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kazalar, Mühendislik Bilimleri, Accidents, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: İş Sağlığı, İş Güvenliği, İş Kazaları, İş Hayatı, Occupational Health, Occupational Safety, Workplace Accidents, Work Life
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Rumeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Günümüzde, iş kazalarının önlenmesi, iş güvenliği ve iş hayatının sürdürülebilirliği giderek artan bir öneme sahiptir. Bu araştırma tezi, iş kazalarının incelenmesi ve önlenmesi, iş hayatında güvenli bir ortamın sağlanması için alınması gereken önlemleri ele almaktadır. Bu araştırmanın uygulama aşamasında geçtiğimiz dönemde COVİD-19 süreci ile önemi daha çok anlaşılmış olan sağlık çalışanlarının geçirmiş olduğu iş kazaları üzerine bir üniversite hastanesinde anket uygulamasına yer verilmiştir. Araştırmada var olan değişkenler doğrultusunda hazırlanan anket formu ve sağlık çalışanların arasında geçirdikleri iş kazaları durumlarını değerlendirmek için Pearson Ki-Kare testi kullanılmıştır. Araştırmanın evreni 357 kişidir. 357 kişiden 200'üne (%56.5) ulaşılmıştır. Ulaşılan örnekler kendi evrenini temsil etmektedir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, prevention of occupational accidents, occupational safety and sustainability of business life are of increasing importance. This research thesis deals with the investigation and prevention of occupational accidents and the precautions that must be taken to ensure a safe environment in business life. In the implementation phase of this research, a survey was conducted in a university hospital on work accidents experienced by healthcare workers, whose importance has become more understood with the COVID-19 process in the past period. A survey form prepared in line with the variables present in the study and Pearson Chi-Square test were used to evaluate the occupational accidents among healthcare workers. The population of the research is 357 people. 200 out of 357 people (56.5%) were reached. The samples obtained represent their own universe.