Elektrik enerji sistemlerinin kontrolünde nesnelerin interneti (IoT) kullanılarak sistemdeki bozunumların önlenmesi ve siber güvenlik uygulaması
Utilization of internet of things (IoT) in control of electrical energy systems for prevention of disruptions and cyber security applications
- Tez No: 895894
- Danışmanlar: PROF. DR. NURETTİN ABUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Elektrik, Güç Sistemleri, Harmonik, IoT, Siber Güvenlik, Electricity, Power systems, Harmonics, IoT, Cyber Security
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 53
Özet
Günümüzde IoT– Nesnelerin İnterneti olarak tanımlanan çalışmaların temel hedefi hayatın her aşamasında kullanılan tüm cihazların doğrudan ya da başka bir aracı-gateway ile sürekli iletişim halinde olmasıdır. Bu faydalı ve hedeflenen çalışmanın aynı zamanda beraberinde getireceği riskleri ve problemleri enerji, sistem kontrol, güvenlik, teknolojik farklılıklar gibi birçok etki alanında olumsuz etkisini en aza indirecek çalışmaların yapılmasını zorunlu hale gelmektedir. Bu çalışmada bilinen, yaşanan ya da yaşanması olası bazı problemler örnek tasarımlarla daha da belirgin hale getirmesi hedeflenmektedir.
Özet (Çeviri)
Today, the main goal of the studies defined as IoT – Internet of Things is to ensure that all devices used in every stage of life are in constant communication, either directly or through another intermediary-gateway. This useful and targeted work also necessitates carrying out studies that will minimize the negative effects of the risks and problems it will bring in many areas such as energy, system control, security, technological differences. In this study, it is aimed to make some known, explained or possible problems more evident with sample designs.