Rethinking the Welfare Party: Analysis of 1991 election campaign
Refah Partisi'ni yeniden düşünmek: 1991 seçim kampanyası analizi
  1. Tez No: 89733
  2. Yazar: AYÇA ALEMDAROĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ORHAN TEKELİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Siyasal raklamcılık, Propaganda, Alternative Moderniteler, Ziya Gökalp. iv, The National Order Party, The National Salvation Party, The Welfare Party, Political Advertisement, Propaganda, Alternative Modernities, Ziya Gökalp. Ill
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
ÖZET REFAH PARTİSİNİ YENİDEN DÜŞÜNMEK: 1991 SEÇİM KAMPANYASI ANALİZİ Alemdaroğlu, Ayça Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Orhan Tekelioğlu Ağustos, 1999 Bu tez, Refah Partisini 1991 seçim kampanyası temelinde yorumlama çabasıdır. Tez Refah Partisini, tarihsel bir perspektiften değerlendirerek, partiyi Türk sosyal düşünce tarihinde bir geleneğin devamı olarak görmektedir. Tez, partinin 1991 seçim kampanyasının analizini temel alarak, Refah Partisnin söylemini oluşturan unsurları laik-Kemalist perspektif etrafında şekillenen yorumsama alanının sınırlarını genişleterek anlama girişimidir. Refah Partisni yeniden düşünme çabası içinde tez, 'alternatif moderniteler' kavramlaştırması ve Ziya Gökalp'in sosyal ve siyasal düşüncesine başvurur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RETHINKING THE WP: ANALYSIS OF THE 1991 ELECTION CAMPAIGN Alemdaroğlu, Ayça Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Asst. Prof. Orhan Tekelioğlu August, 1999 This thesis is an attempt to reconsider the Welfare Party- WP on the basis of its 1991 election campaign. The thesis introduces the Welfare Party from a historical point of view, considering the party as a continuum of a tradition in the Turkish political thought. Based on the picture drawn from the analysis of the texts of the 1991 campaign, the thesis tries to discover the constituents of the discourse of the party. In doing so it is attempted to interpret the WP by enlarging the limits of the interpretative hermeneutic circle shaped around the blueprints of laicist-Kemalist perspective. The conceptualisation of 'alternative modernities' as well as social and political thought of Ziya Gökalp is employed in rethinking the WP.