Muhasebe meslek mensuplarının e-dönüşüm sürecine ilişkin görüşleri üzerine bir araştırma
A research on the opinions of accounting professionals on the e-transformation process
- Tez No: 900250
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MAHMUT SAMİ ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
- Anahtar Kelimeler: Muhasebe, Muhasebe Mesleği, E-Dönüşüm, Accounting, Accounting Profession, E-Transformation
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe ve Finans Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Muhasebe konusunda son zamanlarda ortaya çıkan bir terim olan e-dönüşüm muhasebe meslek mensuplarının yaptıkları işleri dijital ortama taşımalarını sağlayarak iş yüklerinin ve maliyetlerin azalması konusunda önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı muhasebe meslek mensupları üzerinde e-dönüşümün etkisinin araştırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda Ankara'da faaliyet gösteren 382 muhasebe meslek mensubu üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Yapılan araştırma sonuçlarına göre, e-dönüşüm sürecinin iyi yönetilmesive e-dönüşüm hakkında gerekli eğitimlerin verilmesi durumunda, e-dönüşümün muhasebe meslek mensupları ve muhasebe mesleği için büyük kolaylık oluşturacağı ve maliyetleri azaltma konusunda fayda sağlayacağı tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
E-transformation, which is a term that has emerged recently in accounting, is important in reducing workloads and costs by enabling accounting professionals to move their work to the digital environment. The aim of this study is to investigate the effect of e-transformation on accounting professionals. For this purpose, a research was conducted on 382 accounting professionals operating in Ankara. According to the results of the research, it has been determined that if the e-transformation process is well managed and the necessary trainings about e-transformation are provided, etransformation will create great convenience for accounting professionals and the accounting profession and will provide benefits in reducing costs.