İdeal topolojik uzaylarda yeni açık ve kapalı küme tanımları
New definitions of open sets in ideal topological spaces
  1. Tez No: 901394
  2. Yazar: SARE ÇAKIR KARTAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜRMET FULYA AKIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: İdeal Topolojik Uzaylar, γ-β-I açık kümeler, γ-β-I süreklilik, Ideal topological Spaces, γ-β-I open sets, γ-β-I continuity
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yozgat Bozok Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 42
Özet
Bu tezin ilk bölümü, topolojik uzaylar ve ideal topolojik uzaylardaki açık ve kapalı kümeler hakkında literatür bilgisini içeren giriş kısmından oluşmaktadır. İkinci bölümde, ideal topolojik uzaylar ve bazı genelleştirilmiş kümelerin tanımları ve özellikleri açıklanmıştır; bu bilgiler ileriki bölümlerde kullanılacaktır. Üçüncü bölümde, γ işlemiyle oluşturulan γ- β-açık ve γ- β-kapalı kümelerin özellikleri ve γ- β-sürekli fonksiyonlar ele alınmıştır. Dördüncü bölüm, γ işlemiyle tanımlanan γ- β-açık kümelerin ideal topolojik uzaylara aktarılmasını içeren özgün bir çalışmadır.
Özet (Çeviri)
The first chapter of this thesis consists of the introduction, which provides a review of the literature on open and closed sets in topological and ideal topological spaces. The second chapter presents the definitions and properties of ideal topological spaces and some generalized sets, which will be utilized in subsequent chapters. The third chapter discusses the properties of γ- β-open and γ- β-closed sets formed using the γ operation, as well as γ- β-continuous functions. The fourth chapter, which is original, transfers the γ- β-open sets defined by the γ operation to ideal topological spaces.