User experience: Emotional reactions and user experience for different types of players in FPS games
Kullanıcı deneyimi: FPS oyunlarında farklı oyuncu tipleri için duygusal tepkiler ve kullanıcı deneyimi
- Tez No: 903893
- Danışmanlar: PROF. BARBAROS BOSTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Casual Player, Mid-core Player, Hard-core Player, Emotions, Experience, Gündelik Oyuncu, Orta Seviye Oyuncu, Sert Oyuncu, Duygular, Deneyim
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Oyun Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Oyun Tasarımı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
This thesis is a conceptual framework to help game designers better understand the role of emotions, perception, behavior and playability in the design process of FPS video games. Using the experience and recognition of deficiencies in FPS games in the field of UX (emotional design) and solving deficiencies and improving them is our main target in this paper, Also, by knowing and understanding the topics mentioned in FPS games, I will explain how to improve the quality of UX in emotional reaction and playability with new method of methodology and collect a new data of emotional and perception with basic and important explanation. Based on observations and research, weaknesses have been seen in the field of UX in all subjects that I mentioned before, this thesis can lead to more progress and income for game companies. In this type of games, players are mainly influenced by perception and emotions which makes them enjoy the game. This thesis is based on the concept of emotional design and playability in order to improve UX for more favorable gameplay and more revenue.
Özet (Çeviri)
Bu tez, oyun tasarımcılarının FPS video oyunlarının tasarım sürecinde duyguların, algının, davranışın ve oynanabilirliğin rolünü daha iyi anlamalarına yardımcı olacak kavramsal bir çerçevedir. FPS oyunlarındaki deneyim ve eksikliklerin UX (duygusal tasarım) alanında kullanılması, eksikliklerin giderilmesi ve iyileştirilmesi bu yazıda ana hedefimizdir. Ayrıca FPS oyunlarında bahsedilen konuları bilerek ve anlayarak, nasıl yapılacağını anlatacağım. yeni metodoloji yöntemiyle duygusal tepki ve oynanabilirlik açısından kullanıcı deneyiminin kalitesini artırmak ve temel ve önemli açıklamalarla yeni bir duygusal ve algı verisi toplamak. Gözlem ve araştırmalara dayanarak, daha önce bahsettiğim tüm konularda UX alanında zayıflıklar görülmüştür, bu tez, oyun şirketlerinin daha fazla ilerlemesine ve gelir elde etmesine yol açabilir. Bu tür oyunlarda oyuncular çoğunlukla algı ve duygulardan etkilenirler ve bu da oyundan keyif almalarını sağlar. Bu tez, daha olumlu oyun ve daha fazla gelir için kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla duygusal tasarım ve oynanabilirlik kavramına dayanmaktadır.