Needs analysis of the use of English by cabin and ground services personnel in communication with passengers
Kabin ve yer hizmetleri personelinin yolcularla iletişimde İngilizce kullanımlarının ihtiyaç analizi
- Tez No: 905960
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HAKAN DİLMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Gereksinim Analizi, Kabin Ekibi, Yer Hizmetleri Personeli, İngilizce Yeterlilik, Havacılık İngilizcesi, Needs Analysis, Cabin Crew, Ground Staff, English Proficiency, Aviation English
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
Havacılık endüstrisinde güvenli ve verimli operasyonların sağlanması için etkili iletişim; yolcular ve meslektaşlarıyla etkileşime girmeleri gerektiğinden; hem kabin ekibi hem de yer personeli için çok önemlidir. Bu araştırma; havacılık personeli için İngilizce dil becerilerinin önemini ve iletişimi geliştirmek için gerekli İngilizce'ye dair verilen eğitimleri araştırmayı amaçlamaktadır. Yorumlayıcı fenomenolojik bir yaklaşım kullanan araştırmada, katılımcıların İngilizce dil becerilerini, iletişimde karşılaştıkları zorlukları ve mevcut eğitim programları hakkındaki düşüncelerini anlamak için çevrimiçi anketler ve yarı yapılandırılmış görüşmeler yoluyla veri toplanmıştır. Bulgular, çoğu havacılık personelinin temel İngilizce yeterliliğine sahip olmasına rağmen, çeşitli İngilizce aksanlarını anlama, farklı kelimeler kullanma, karmaşık bilgileri net bir şekilde aktarma, kültürel farklılıkları anlama ve stresli durumlarda iletişim engellerini yönetme konusunda zorluklarla karşılaştıklarını ortaya çıkarmıştır. Bu bulgulara dayanarak araştırma personel yeterliliğinin artırılması için havacılığa özel dil eğitim programlarının geliştirilmesi gerektiğini önermektedir. Bu programlar müşteri hizmetleri dil becerilerine ve sektöre özgü terminolojiye odaklanmalıdır. Bu araştırma, kabin ekibinin ve yer personelinin yolcularla günlük etkileşimlerinde karşılaştıkları dil gereksinimlerini karşılamak için mesleki gelişim ve eğitime yönelik süregelen ihtiyacın altını çizmektedir.
Özet (Çeviri)
Effective communication is essential for both cabin crew and ground staff to ensure safe and efficient operations in the aviation industry, as they need to interact with passengers and colleagues. This study aims to investigate the importance of English language skills for aviation staff and the training provided in English to improve communication. Using a qualitative phenomenological approach, the study collected data through online surveys and semi-structured interviews to understand the participants' English language skills, the difficulties they face in communication, and their thoughts on the current training programs. The findings revealed that although most aviation staff have basic English proficiency, they face difficulties in understanding various English accents, using different words, conveying complex information clearly, understanding cultural differences, and managing communication barriers in stressful situations. Based on these findings, the research recommends that aviation-specific language training programs should be developed to increase personnel proficiency. These programs should focus on customer service language skills and industry-specific terminology. This study highlights the ongoing need for professional development and training to meet the language needs of cabin crew and ground staff in their daily interactions with passengers.