Motivating and retaining employees in the post-covid era
Covid sonrası çalışanları motive etmek ve elde tutmak
  1. Tez No: 910765
  2. Yazar: NIAMA ADEL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MELİH ATALAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Çalışan Katılımı, İnsan Kaynakları Yönetimi, Çalışan Tutma Stratejileri, Esnek Çalışma Düzenlemeleri, Employee Engagement, Human Resources Management, Employee Commitment, Retention Strategies, Flexible Work Arrangements
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu araştırma, modern insan kaynakları yönetiminde çalışan bağlılığının kritik rolünü analiz etmektedir. Özellikle COVID-19 sonrası dönemde. Çalışan motivasyonunun ihmal edilmesinin olumsuz etkilerine dair kişisel gözlemlerden yola çıkarak bu konu detaylı inceleme için seçildi. Çalışma aşağıdaki gibi temel kavramları kapsamaktadır: tutma ve devir. Çalışanların kurumdan ayrılma veya kurumda kalma kararlarını etkileyen faktörlerin derinlemesine araştırılması. Aynı zamanda etkili elde tutma stratejilerinin uygulanmasında yönetimin rolünü de araştırır. Bu araştırmanın amacı, çalışan bağlılığının örgütlerdeki önemli etkisini vurgulamaktır. Çeşitli kaynaklardan elde edilen niceliksel verilerden yararlanılması. OECD'nin“COVID-19 Sırasında ve Sonrası Üretkenlik İçin Tele Çalışmanın Rolü”raporunun yanı sıra kapsamlı anket ve çalışmaları da içeren araştırma, çalışan bağlılığı, sadakati ve elde tutma stratejilerini inceliyor. Temel bulgular, pandemi sırasında artan iş yükü stresi, uzaktan çalışma yorgunluğu ve tanınma eksikliği nedeniyle katılımcıların önemli bir kısmının motivasyonunun azaldığını gösteriyor. Bunun tersine, bazı katılımcılar motivasyonun arttığını bildirdi. Bu, artan sorumluluk duygusundan kaynaklanıyordu. Çalışma, dirençli işgücünün geliştirilmesinde stratejik İK müdahalelerinin öneminin altını çiziyor. Uygulanabilir öneriler sunar. Bu öneriler çalışanların motivasyonunu korur ve benzeri görülmemiş zorluklara karşı kurumsal dayanıklılığı güçlendirir.
Özet (Çeviri)
This research analyzes the critical role of employee engagement within modern human resources management. Particularly in the post-COVID-19 era. Motivated by personal observations of negative effects of neglecting employee motivation, this topic was chosen for detailed examination. The study encompasses key concepts such as retention and turnover. Alongside an in-depth exploration of factors influencing employees' decisions to either leave or remain with organization. It also investigates the role of management in implementing effective retention strategies. The aim of this research is to emphasize the considerable influence of employee commitment within organizations. Utilizing quantitative data from various sources. Including the OECD report“The Role of Telework for Productivity during and post-COVID-19”as well as comprehensive surveys and studies, the research examines employee engagement loyalty and retention strategies. Key findings indicate significant portion of respondent's experienced decreased motivation due to increased workload stress, remote work fatigue and lack of recognition during the pandemic. Conversely some respondents reported increased motivation. This was driven by a heightened sense of responsibility. The study underscores the importance of strategic HR interventions in fostering resilient workforce. It offers actionable recommendations. These recommendations sustain employee motivation and strengthen organizational resilience amidst unprecedented challenges.