Hemşirelik, okul öncesi öğretmenliği ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümlerindeki öğrencilerin beyin göçüne yönelik tutumları
Students in nursing, preschool teaching and guidance andpsychological counseling departments and their attitudestowards brain migration
- Tez No: 911903
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SALTUK AYTAÇOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Anahtar Kelimeler: Beyin göçü, üniversite, göç, Brain migration university, immigration
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Girne Amerikan Üniversitesi
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu araştırmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Girne Amerikan Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu öğrencileri ve GAÜ Eğitim Fakültesinde Okul Öncesi Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, bölümlerindeki öğrencilerin beyin göçüne yönelik tutumlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada Hemşirelik Yüksek Okulu Hemşirelik bölümünde 179 kişi ve GAÜ Eğitim Fakültesinden Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde 237 kişi olmak üzere, toplam 416 öğrenci üzerinde, Kişisel bilgi formu ve Beyin Göçüne Yönelik Tutum Ölçeğini içeren anket uygulaması yapılmıştır. Tüm ölçeğin ortalama değeri 28.60±6.40 olup, beyin göçüne ilişkin olumlu tutum düzeyi ortalamanın altındadır. Hemşirelik ve Eğitim Fakültesi öğrencileri arasındaki beyin göçüne yönelik tutum anlamlı farklılık göstermiştir (p0.05).
Özet (Çeviri)
In this study, it was aimed to investigate the attitudes related to Brain Migration at the School of Nursing in Girne American University (GAU) in the Turkish Republic of Northern Cyprus and Preschool Teaching and Guidance and Psychological Counseling at the GAU Faculty of Education. In the research, a questionnaire including Personal information form and Brain Attitude Scale on Brain Migration was conducted on 179 students in the Nursing School of Nursing and 237 students from the GAU Faculty of Education, Guidance and Psychological Counseling, and Preschool Teaching Department. The mean value of the entire scale is 28.60 ± 6.40 and the level of positive attitude towards brain migration is below avarage. The attitude towards brain migration was significantly different between Nursing and Education Faculty students (p 0.05).