Benign tiroid büyümelerine bağlı gelişen hava yolu obstrüksiyonunun onjektif değerlendirilmesi
Objective assessment of airway obstruction secondary to thyroid enlargement
  1. Tez No: 91314
  2. Yazar: ÖZGÜR BAŞARAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH AYDINTUĞ
  4. Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
  5. Konular: Genel Cerrahi, General Surgery
  6. Anahtar Kelimeler: Fare, Bakım ve Üretim, C57BL/6J, IVF-ET, Üreme Fizyolojisi vııı, C57BL/6J, Housing and Breeding, IVF-ET, Mouse, Reproductive Physiology IX
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Tıp Fakültesi
  11. Ana Bilim Dalı: Fizyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
ÖZET Fare Balb/c ve C57BL/6J Hatlarında In Vitro Fertilizasyon ve Heterolog Zigot Aktarılması Sunulan bilim uzmanlığı tezinde embriyo mühendisliğinin ileri çalışmaları için temel olan hayvan hatlarının üretimi, yetiştirilmesi, bakım koşullarının optimize edilmesi ve yeni doğan döneminden, bu bireyin bir sonraki doğum yapmasına kadar olan evrelerin izlenmesinde kullanılan standart yöntemlerin birimimize uyarlanması hedeflenmiş olup, vasattan kaynaklanan 2-hücre bloğu dışında bütün basamaklar başarı ile tamamlanıp aşılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In Vitro Fertilization in Balb/c and C57BL/6J Strains and Heterologous Zygote Transfer In this presented master thesis, the aim is to breed, to house and to optimize breeding-housing conditions of the animal strains and to apply standardized methods of advanced embyo engineering technics from the neonatal period of an individual to its birth giving stage in our department All the steps were successfully accomplished except the 2-cell block because of the cultural media.