İn vitro fertilizasyon programına alınan hastalarda uygulanan uzun protokolda iki farklı gonadotropin serbestleştirici hormon agonistinin karşılaştırılması
Comparison of two different gonadotropin releasing hormone agonists in the patients who had long protocol in our IVF-ET center
- Tez No: 91602
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YILMAZ ATAY
- Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
- Konular: Kadın Hastalıkları ve Doğum, Obstetrics and Gynecology
- Anahtar Kelimeler: Buserelin, IVF, Leuprolid, Ovaryan Stimulasyon. IV, Busereline, IVF, Leuprolid, Ovarian stimulation. 5> -3 Jkv \¥ " >4r M, J p
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Tıp Fakültesi
- Ana Bilim Dalı: Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 46
Özet
ÖZET IN VITRO FERTBLIZASYON PROGRAMINA ALDIĞIMIZ HASTALARDA UYGULANAN UZUN PROTOKOLDE İKİ FARKLI GONADOTROPİN SERBESTLEŞTİRİCİ HORMON AGONİSTİNİN KARŞDLAŞTHULMASI Bu çalışmada Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dak Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Ünitesinde Aralık 1998-Haziran 2000 tarihleri arasında IVF-ET programına atanan 280 siklfisten Buserelin veya Leuprolid ile indfiklenen ve uzun protokol uygulanan 83 hastaya ait 83 siklfis retrospektif olarak incelenmiş ve iki agonistin IVF-ET sonuçlan açısından başarısı karşılaştırümıştır. Sonuçta farklı veriliş yollarına rağmen farklı analogların gebelik sağlamadaki etkinlikleri benzer görülmektedir. Siklüs iptal oranları ve follikül sayısı açısından Leuprolid grubu Buserelin grubuna oranla daha üstün bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPARISON OF TWO DIFFERENT GONADOTROPIN RELEASING HORMONE AGONISTS IN THE PATIENTS WHO HAD LONG PROTOCOL IN OUR IVF-ET CENTER. In this study 83 patients who admitted to Çukurova University Medical Faculty Department of Obstetrics and Gynecology, IVF-ET Unit between December 1998 and June 2000 were searched retrospectively in order to compare the results of two different GnRH agonists (Busereline and Leuprolid) which were used as long protocol regimen. There were 280 rVF cycles in mis period, but 83 cycles in 83 patients were rewieved. As a results, the success rate of two different GnRH agonists were similar. Cycle canceling rates were higher in Busereline group, and folliculer growth-maturation rates were higher in Leuprolid group.