Kamu sağlık kurumlarında yetenek yönetiminin bireysel iş performansına etkisi
The effect of talent management on individual job performance in healthcare institutions
  1. Tez No: 922781
  2. Yazar: BÜLENT AKALAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT ADİL SALEPÇİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık kurumları, yetenek yönetimi, bireysel iş performansı, Healthcare institutions, talent management, individual job performance
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
Sağlık sektöründe performans yönetimi kavramı bir hastanenin tüm operasyonel ve finansal süreçlerini kapsamaktadır. Dijitalleşen dünyada, bilgi edinme ve yönetimi, tüm departmanlar için yetenek yönetimini temel alarak işe alım süreci planlaması ve personel alımı, kurumsal öğrenmeyi temel alarak oluşturulan bir kurum kültürünün planlanması, bir organizasyonun rekabeti ve performansı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla bu çalışmanın amacı sağlık kurumlarında yetenek yönetiminin bireysel iş performansı üzerindeki etkisini belirlemektir. Araştırmanın analizi sonucunda yetenek yönetimi yaklaşımı, faktörlerinden cezbetme, seçme yerleştirme, bağlılık, elde tutma, eğitim, ödüllendirme ve yetenek havuzu süreçleri bireysel iş performansında anlamlı bir etkiye sahiptir.
Özet (Çeviri)
In the healthcare sector, the concept of performance management covers all operational and financial processes of a hospital. In the digitalized world, information acquisition and management, planning the recruitment process and personnel recruitment based on talent management for all departments, and planning an institutional culture based on institutional learning have a significant impact on the competition and performance of an organization. Therefore, the purpose of this study is to determine the effect of talent management on individual job performance in healthcare institutions. As a result of the analysis of the research, it was determined that the talent management approach, factors such as attraction, selection, placement, commitment, retention, training, reward and talent pool processes have a significant impact on individual job performance.