The impact of total quality management on customer satisfaction in telecommunication industry in Somalia
Somali telekomünikasyon sektöründe toplam kalite yönetiminin müşteri memnuniyeti üzerindeki etkisi
- Tez No: 925120
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BURCU GÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, müşteri memnuniyeti, organizasyonel performans ve hizmet kalitesi Date: 01/03/2024, Total Quality Management, customer satisfaction, organizational performance and quality of service Date: 01/03/2024
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ
- Enstitü: Lisansüstü Programlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Toplam Kalite Yönetiminin uygulanmasının müşteri memnuniyetini arttırdığına yaygın olarak inanılmaktadır. Literatüre göre Toplam Kalite Yönetimi, organizasyonun tüm iş süreçlerinde kaliteye göre sürekli olarak iyileştirilmesini, hataların azaltılmasını ve müşteri memnuniyetinin artırılmasını amaçlayan entegre bir yönetim felsefesi ve uygulamalar bütününü ifade eder. Metodoloji kullanılarak, Somnet Telekom hizmetlerine abone olan hem bireylere hem de kuruluşlara nitel bir yöntemle görüşme aktarılmıştır. Müşteriler Somali'de basit rastgele örnekleme tekniği ile rastgele seçilmiştir. Toplam Örnek 15 müşteriden 15 müşteri tarafından tamamlanan görüşme, görüşme, katılımcılar için yapılandırılmış, garantili, net ve yanıt kolaylığı sağlayacak şekilde tasarlanacaktır. Hizmet kalitesi, iyi kapsama alanı, hızlı randevu hızı ve güvenilir yorumlar gibi temel faktörler memnuniyetlerinin ana nedenleri olarak karşımıza çıkıyor. Röportajdan elde edilen genel bulgu, Somnet müşterilerinin çoğunluğunun şirketin hizmetlerinden memnun olduğuydu. Genel memnuniyet düzeylerini derecelendirmeleri istendiğinde, katılımcılar sürekli olarak Somnet ağının kalitesini olumlu deneyimlerinin en büyük etkeni olarak gösterdiler. Yüksek veri hızları, güvenilir bağlantı ve iyi kapsama alanı, yüksek memnuniyet puanlarıyla doğrudan ilişkiliydi. Bu, telekomünikasyon sektöründe ağ performansının kritik önemini vurgulamaktadır. Müşteri memnuniyeti görüşmesi, Somnet'in güçlü ve zayıf yönlerine ilişkin çok değerli müşteri bakış açıları sağladı. Şirket temel hizmet sunumunda başarılı olsa da, küçük zayıflıklar tam memnuniyeti engellemektedir.
Özet (Çeviri)
It's widely believed that implementing of Total Quality Management is increasing customer satisfaction, according to Literature Total Quality Management refers to an integrated management philosophy and set of practices aimed at continuously improving organizational by quality in all business process, reducing errors and increasing customer satisfaction. Methodology was employed a qualitative method interview was transmitted to the clients both individuals and organization that are subscribed somnet Telecom services. The clients are selected randomly simple random sampling technique in Somalia. The interview completed by 15 clients out of Total Sample 15 clients the interview will be designed to structured, ensuring, clarity and ease of response for the participants. The main factors such as quality of service, citing good coverage, fast date speed and reliable comments as the main reasons for their satisfaction. The overarching finding from the interview was that the majority of Somnet customers are satisfied with the company's services. When asked to rate their overall satisfaction levels, participants consistently cited the quality of Somnet's network as the top driver of their positive experience. Fast data speeds, reliable connectivity, and good coverage were directly correlated with high satisfaction scores. This underscores the critical importance of network performance in the telecommunications industry. The customer satisfaction interview provided invaluable customer perspectives on Somnet's strengths and weaknesses. While the company excels in core service delivery, minor weaknesses prevent complete satisfaction.