Analyze and compare Russia and Turkey's trade relations under digital marketing strategies and web 3.0 implementations
Rusya ve Rürkiye'nin ticari ilişkilerinin dijital pazarlama stratejileri ve web 3.0 uygulamaları kapsamında analiz edilmesi ve karşılaştırılması
- Tez No: 929776
- Danışmanlar: PROF. DR. OKŞAN KİBRİTCİ ARTAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası Ticaret, International Trade
- Anahtar Kelimeler: Dijital Pazar, Web 3.0, Ticari İlişkiler, Uluslararası Ticaret, Türkiye-Rusya Ticareti, Digital Market, Web 3.0, Trade Relations, Internatinal Trade, Türkiye-Russia Trade
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Dış Ticaret Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu karmaşık bir şekilde inşa edilmiş tez, iki önemli ülke olan Rusya ve Türkiye arasındaki büyüleyici ve sürekli gelişen bağlantıyı ayrıntılı olarak araştırıyor. Bu araştırma, ticareti özel olarak inceleyerek, ekonomik etkileşimlerin meydana geldiği sürekli değişen ve etkili yolları derinlemesine inceliyor. Daha spesifik olarak, ileri dijital teknolojinin ve yenilikçi Web 3.0 gelişmelerinin ticari ortaklıklarının gidişatını etkilemede oynadığı hayati rolü kapsamlı bir şekilde analiz ediyor. Tez, teknolojik ilerlemenin ticaret kalıpları üzerindeki önemli etkisini vurgulayarak, bu iki ülke arasındaki karmaşık ekonomik karşılıklı bağımlılık ağını ön plana çıkarıyor. Enerji, turizm ve tarım gibi sektörlere odaklanan araştırma, dijitalleşmenin, yapay zekanın ve veri analitiğinin ticaret süreçlerini daha verimli ve akıcı hale getirmek için iyileştirmedeki etkisini araştırıyor. Değerlendirme süreci, uluslararası ticaret dinamiklerini büyük ölçüde etkileyen ekonomik önlemler, sosyal unsurlar, etik faktörler ve siyasi etkiler gibi çeşitli hususları dikkate alır. Araştırmanın metodolojisi, mevcut literatürün kapsamlı bir incelemesini, derinlemesine niteliksel bir yorumu, niceliksel verileri kullanan sayısal analizi ve farklı dijital pazarlama stratejilerinin karşılaştırılmasını içermektedir. Potansiyel önyargıları ve sürekli gelişen dijital ortamı kabul eden bu çalışma, Rusya ile Türkiye'yi birbirine bağlayan birbirine bağlı dijital değer zincirine ilişkin kapsamlı ve bilgilendirici bir anlayış sunmayı amaçlamaktadır. Sonuçların, sürekli değişen bu ilişkiyi etkileyen hem geniş ekonomik unsurlara hem de bireysel değişimlere ışık tutması ve teknoloji, ticaret ve küresel ilişkilerin kesişimiyle ilgilenen politika yapıcılara, işletmelere ve araştırmacılara değerli bilgiler sunması bekleniyor.
Özet (Çeviri)
This intricately constructed thesis explores in detail the fascinating and continually developing connection between two significant countries, Russia and Turkey. By specifically examining trade, this investigation delves deeply into the ever-changing and impactful ways in which economic interactions occur. More specifically, it thoroughly analyzes the crucial role that advanced digital technology and innovative Web 3.0 developments play in influencing the trajectory of their trade partnerships. The dissertation brings to the forefront the complex network of economic interdependence between these two countries, emphasizing the significant influence of technological progress on their patterns of trade. Focusing on industries like energy, tourism, and agriculture, the research investigates the impact of digitalization, artificial intelligence, and data analytics in enhancing trade processes to make them more efficient and streamlined. The assessment process takes into consideration various aspects such as economic measures, social elements, ethical factors, and political influences that greatly affect international trade dynamics. The methodology of the research involves a thorough review of existing literature, an in-depth qualitative interpretation, numerical analysis using quantitative data, and a comparison of different digital marketing strategies. With acknowledging its potential biases and the continuously evolving digital landscape, this study aims to offer a comprehensive and informative understanding of the interconnected digital value chain linking Russia and Turkey. The results are expected to shed light on both broad economic elements and individual exchanges that influence this constantly changing relationship, providing valuable insights for policymakers, businesses, and researchers interested in the intersection of technology, trade, and global affairs.