An investigation of wavelength division multiplexing networks under internet traffic
İnternet trafiği altındaki dalga boyu bölme çoklamalı şebekeler
  1. Tez No: 93000
  2. Yazar: AHMET UTKU YARGIÇOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dalga Boyu Bölmeli Şebekeler, Trafik Modelleme, Dalga Boyu Yemden Ayarlama, Yol Bulta, Yol Bulma Algoritması, Benzetim, Şebeke Verimi, Şebeke Kalitesi, Wavelength Division Multiplexing Networks, Traffic Modelling, Wavelength Retuning, Routing, Routing Algorithm, Simulation, Network Efficiency, Network Quality
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Dalga boyu bölme çoklamalı şebekeler için literatürde önerilmiş bazı yol bulma algoritmalarının İnternet trafik performansları incelenmiştir. Kabul edilebilir bir İnternet trafik modelinin bulunmasından sonra, yol bulma algoritmalarının benzetileri yapılmıştır. Dalga boyu yeniden ayarlaması kullanılarak yol bulma algoritmalarının şebeke verimini ve kalitesini arttırdıkları gösterilmiştir. Değişik çözüm kümeleri üzerinde çalışan dalga boyu yeniden ayarlama algoritmaları önerilmiş ve bunların şebeke verimi ve kalitesini arttırdığı gösterilmiştir..
Özet (Çeviri)
AN INVESTIGATION OF WAVELENGTH DIVISION MULTIPLEXING NETWORKS UNDER INTERNET TRAFFIC YARGIÇO?LU, Ahmet Utku M.S., Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Semih BİLGEN December 2000, 93 Pages Internet traffic performances of some routing algorithms proposed in the literature for wavelength division multiplexing networks are examined. Using an auto regressive moving average (ARMA) time series Internet traffic model, performance simulations of the routing algorithms are completed. It is shown that the routing algorithm which uses wavelength retuning increases the network efficiency and quality. Different retuning algorithms with different solution domains have been proposed and it has been shown that network efficiency and quality are improved.