New trends affecting the energy policy in global level, country level and company level
Küresel, ülke ve şirket düzeyinde enerji politikasını etkileyen yeni trendler
- Tez No: 930479
- Danışmanlar: PROF. DR. RAMAZAN NEJAT TUNCAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Korona salgını, Rusya-Ukrayna savaşı, sera gazı emisyonları, hava kirliliği, fosil yakıtlar, yenilenebilir enerji, Corona pandemic, Russian-Ukrainian war, GHG emissions, air pollution, fossil fuels, Renewable energy
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güç Elektroniği ve Temiz Enerji Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 137
Özet
Rusya-Ukrayna savaşı ve korona salgını gibi son dönemde yaşanan olaylar enerji sektöründe bazı değişikliklere neden oldu. Fosil yakıtlar, dünyadaki birincil enerji kaynağı olmasına rağmen, yüksek sera gazı emisyonları ve hava kirliliği nedeniyle çevre üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Sonuç olarak, enerjiyi en iyi verimle ve çevreye en az zararla üretebilmek için uygun inovasyonla yenilenebilir enerjiye geçişin hızlandırılması gerekmektedir. Bu tez çalışmasında yenilenebilir kaynaklardan üretilen enerjinin etkileri küresel, ulusal ve kurumsal açıdan araştırılmaktadır. Tezin hedeflerine ulaşmak için yazar bir anket kullanır. Ankete 71 kişi katıldı. Bulgular, enerji sektörünün yenilenebilir enerji kaynaklarını benimsemesinin, enerji fiyatları üzerindeki baskıyı azalttığını, dünya enerjisinin iklim değişikliğinin kaçınılmaz etkileriyle mücadele etme kapasitesini artırdığını ve fosil yakıtların neden olduğu kirliliğe ilişkin maliyetleri düşürdüğünü belirtti. Ayrıca yenilenebilir enerji kullanımı kuruluşlara pazarda rekabet avantajı sağlamaktadır. Yenilenebilir enerji hızlı bir yatırım getirisi (ROI) sağladığından, enerji fiyatlarını düşürebildiğinden ve yeni müşteriler çekebildiğinden, aynı zamanda işletmelerin üretkenliği ve geliri dolaylı olarak artırmasına da yardımcı olabilir.
Özet (Çeviri)
Recent events like the Russian-Ukrainian war and the corona pandemic have caused some changes in the energy industry. Despite being the primary source of energy in the world, fossil fuels have an adverse effect on the environment as a result of their large GHG emissions and air pollution. As a result, in order to create energy with the best efficiency and the least amount of environmental harm, the transition to renewable energy should be accelerated with the appropriate innovation. In this thesis, the impacts of energy generated from renewable sources are investigated from a global, national, and corporate standpoint. To accomplish the goals of the thesis, the author uses a questionnaire. Approximately 71 people took part in this survey. The findings indicate that the energy industry's adoption of renewable energy sources was stated to lessen pressure on energy prices, improve the capability of the world's energy to treat with the unavoidable effects of climate change, and lower costs related to pollution produced by fossil fuels. Additionally, it is said that utilizing renewable energy gives organizations a competitive advantage in the market. Because renewable energy provides a quick return on investment (ROI), can reduce energy prices, and can draw in new customers, it can also help businesses indirectly enhance productivity and income.