Synthesis of conduating graft copolymers of 2-(N-pyrroly)ethylvinylether with pyrrole
2-(N-pirolil)etilvinileter'in pirol ile iletken ası kopolimerleri
- Tez No: 93083
- Danışmanlar: PROF. DR. LEVENT KAMİL TOPPARE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: 2-(N-pirolil)etilvinilether, pirol, elektrokimyasal polimerleştirme, blok kopolimerler. IV
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
oz 2-(N-PİROLİL)ETİLVİNİLETER'İN PİROL İLE İLETKEN AŞI KOPOLİMERLERİ Bengü,Başak Yüksek Lisans, Kimya Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Levent Toppare Mayıs 2000,51 sayfa 2-(N-pirolil)etilvinilether (2-NEVE) faz kataliz tepkimesi ile 2-kloroetilvinileter'den sentezlendi. 2-NEVE'nin elektroaktivitisine dönüşümlü voltametri ile (CV) bakıldı. Aşı kopolimeri PPy/poly(2-NEVE) elektrokimyasal yöntemlerle sentezlendi.2- NEVE ve poly(2-NEVE)'nin kimyasal yapısı spektroskopik metodlarla incelendi. Aşı kopolimerleri FTIR, DSC, TGA, SEM, ile tanımlandı. Aşı kopolimerlerinin iletkenlikleri dört nokta tekniği ile ölçüldü. 2-NEVE, 2-CEVE'den başarılı bir şekilde sentezlendi. 2-NEVE ve polipirol'ün aşı kopolimerleri elde edildi ve bu aşı kopolimerlerin incelenmesi ile, 2-NEVE'de ki pirol fonksiyonel grubundan PPy zincirlerinin büyüdüğü gözlendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SYNTHESIS OF CONDUCTING GRAFT COPOLYMERS OF 2-(N-PYRROLYL)ETHYLVINYLETHER WITH PYRROLE Bengü,Başak M.S., Department of Chemistry Supervisor: Prof. Dr. Levent Toppare May 2000, 51 pages 2-(N-pyrrolyl)ethylvinylether (2-NEVE) was synthesized from 2- chloroethylvinylether (2-CEVE ) via phase catalysis reaction. Cyclic voltammetry studies were carried out to check for the electroactivity of 2-NEVE. Poly(2-(N- pyrrolyl)ethylvinylether) (poly(2-NEVE)) were synthesized via chemical methods. Graft copolymers of pyrrole and 2-NEVE were synthesized by electrochemical methods. The chemical structures of 2-NEVE and poly(2-NEVE) were investigated by several spectroscopic methods. Graft copolymers were characterized by means of FTIR, Scanning Electron Microscope (SEM), Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Thermal Gravimetry Analysis (TGA). Conductivities of graft copolymers were measured via four-probe tecnique. 2-NEVE has been successfully synthesized from 2-CEVE. Graft copolymers of 2-NEVE and PPy have been synthesized and investigation of graft copolymers reveals that PPy chains grow through the pyrrole moiety on the 2-NEVE. ^e,ywor6/5.-2-(N-pyrrolyl)-ethylvinylether, pyrrole, electrochemical polymerization, block copolymers. m