Post regulation methods in multiple output SMPS and implementation of a two-output forward converter with synchronous switch post regulater
Çok çıkışlı anahtarlamalı güç kaynaklarında post regülasyon metodlarının incelenmesi ve senkron anahtarlı post regülatörlü iki çıkışlı bir 'forward' çeviricinin gerçekleştirilmesi
- Tez No: 93103
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. IŞIK ÇADIRCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Post Regülasyon, Senkron Anahtarlamalı Post Regülatör iv, Post Regulation, Synchronous Switch Post Regulator m
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
öz ÇOK ÇIKIŞLI ANAHTARLAMALI GÜÇ KAYNAKLARINDA POST REGULASYON METODLARININ İNCELENMESİ VE SENKRON ANAHTARLI POST REGÜLATÖRLÜ İKİ ÇIKIŞLI BİR“FORWARD”ÇEVİRİCİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ Baran, Murat Yüksek Lisans, Electrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yar. Doç. Dr. Işık Çadırcı Ocak 2000, 1 1 1 sayfa Çoğu çok çıkışlı anahtarlamalı güç kaynağında ana çıkış voltajı tam regülasyonu sağlanırken, yan çıkış voltajlarının regülasyonu zayıftır. Bu tezde, yan çıkış voltajlarının tam regülasyonunu sağlamak için bugüne kadar kullanılan post regülasyon metodlan ayrıntılı olarak yeniden incelenir. Daha yeni bir metod olan Senkron Anahtarlamalı Post Regülatör (SAPR) kullanan elektronik post regülasyon metodu da detaylı bir şekilde incelenir. Post regülasyon metodlanmn çeşitli yönlerden karşılaştırılması da tezde verilir. Yan çıkış voltaj regülasyonu için SAPR metodunu kullanarak, iki çıkışlı bir“FORWARD”çevirici gerçekleştirilir. Giriş voltajı ve yük değişimlerine karşı yan çıkış voltajında tam regülasyon elde edilmiştir. Prototip çevirici üzerinde alınan deneysel sonuçlar teorik olanlarla uyuşmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT POST REGULATION METHODS IN MULTIPLE OUTPUT SMPS AND IMPLEMENTATION OF A TWO-OUTPUT FORWARD CONVERTER WITH SYNCHRONOUS SWITCH POST REGULATOR Baran, Murat M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Işık Çadırcı January 2000, 1 1 1 pages Most multiple-output switch mode power supplies suffer from poor auxiliary outputs' voltage regulation, while providing tight regulation at the main output. In this thesis, conventional post regulation methods, used for tight regulation of the auxiliary outputs, are reviewed extensively. A relatively new method, electronic post regulation using Synchronous Switch Post Regulator (SSPR), is investigated in detail. The comparison of post regulation methods in various aspects is also given in the thesis. Using the SSPR method for auxiliary-output regulation, a two-output forward converter is implemented. Tight regulation has been obtained at the auxiliary output against line and load variations. The experimental results obtained on the prototype converter are found to be in good with the theoretical ones.