Line of sight stabilization of a thermal imaging system in two axes
Bir termal görüntüleme sisteminin iki eksende görüş hattı stabilizasyonu
  1. Tez No: 93127
  2. Yazar: ARIN ARAT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TUNA BALKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: görüş hattı, stabilizasyon, elektromekanik tasarım, modal analiz, matematiksel model, kontrol sistemi iv, line of sight, stabilization, electromechanical design, modal analysis, mathematical model, control system 111
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 181
Özet
oz BİR TERMAL GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİNİN İKİ EKSENDE GÖRÜŞ HATTI STABİLİZASYONU Arat, Arın Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Tuna Balkan Aralık 2000, 171 sayfa Bu çalışma bir ana muharebe tankının termal görüntüleme sisteminin görüş hattı stabilizasyon sisteminin tasarım aşamalarını sunar. İlk aşamada elektromekanik tasarım seçenekleri tartışıldı, tasarlanan sistemin parçalan seçildi ve taslak tasarım çalışmaları yapıldı. Son konfıgürasyonun elde edilmesinin ardından, kritik parçalar üzerinde sonlu elemanlar yöntemiyle modal analizler ve bu analizlerin deneysel doğrulamaları yapıldı. Mekanik sistemin matematiksel modelin olşturulmasından sonra kontrol sistemi seçenekleri araştırıldı. S imulasy onlardan görüldüğü gibi tasarlanan kontrol sistemi, teorik olarak iyi performans gösterdi ancak bu sonuçları doğrulamak için testlerin de yapılması gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LINE OF SIGHT STABILIZATION OF A THERMAL IMAGING SYSTEM IN TWO AXIS Arat, Arın M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Tuna Balkan December 2000, 171 pages This study presents design stages for the line of sight stabilization system of the thermal imaging system for a main battle tank. As the first stage, electro mechanical design alternatives were discussed, components for the designed system were selected and preliminary design works were performed. After a final configuration is obtained, modal analyses with finite element methods and experimental verification for them for the critical parts were done. After obtaining the mathematical model of the mechanical system control system alternatives are investigated. Simulations show that the control system designed performed quite well theoretically on the models but practical test should also be performed for verification.