Design of an information subsystem for quality monitoring and control for an electronics manufacturing process
Bir elektronik üretim prosesinin kalite takibi ve kontrolü için bir bilgi alt sistemi tasarımı
  1. Tez No: 93167
  2. Yazar: DİDEM AYÇENK
  3. Danışmanlar: TAYYAR ŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: bilgi sistemi, üretim takibi, üretim kalitesi vı ?.?. YVKSEKÖĞRETIM KURULU, information system, production tracking, manufacturing quality IV
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
oz BİR ELEKTRONİK ÜRETİM PROSESİNİN KALİTE TAKİBİ VE KONTROLÜ İÇİN BİR BİLGİ ALTSİSTEMİ TASARIMI AYÇENK, Didem Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Tayyar ŞEN Temmuz 2000, 91 sayfa Üretimde kalite, rekabet avantajı kazanmak ve kaliteli servis sağlamak için önemli bir kavram haline gelmiştir. Bu çalışmada, buna bağlı olarak üretimde kalite takibi ve kontrolü ile ilgili problemleri çözümlemek için bir elektronik üretim prosesi için bir bilgi altsistemi tasarlanmıştır. Bu amaçla, DECT-Sayısai Elektronik Kablosuz İletişim sisteminin üretim prosesi incelenmiş ve ihtiyaçlar belirlenmiştir. Önerilen sistem, doğru bilgiye kolay ulaşımı sağlamakta, kullanıcı hatalarım bazı işlemleri otomatize ederek en aza indirmekte, ve üretim performansı için bazı analiz imkan ları sağlamaktadır. Ayrıca, olası problemler ve çözümleri ile ilgili bilgi sağlayarak problemlerin çözümlenmesine yardım etmekte ve bu bilginin güncellenmesine de imkan vermektedir. Veritabanı ve kullanıcı arayüzü tasarımları ve uygulama sürecidetaylı olarak anlatılmıştır. Son olarak, sistemin en önemli avantajları belirtilmiş ve sistemin geliştirilmesi için bazı yaklaşımlar önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN OF AN INFORMATION SUBSYSTEM FOR QUALITY MONITORING AND CONTROL FOR AN ELECTRONICS MANUFACTURING PROCESS AYÇENK, Didem M. Sc, Department of Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Tayyar ŞEN July 2000, 91 pages The quality of production has become the major concern of the manufacturing companies to gain competitive advantage and provide high quality service. In this thesis, a specific information subsystem is designed in order to overcome the production quality tracking and control problems in an electronics manufacturing process. The production process of DECT-Digital Electronics Cordless Telecommunications system is analyzed and the requirements are specified. The proposed information subsystem allows easy access to the necessary information, minimizes user mistakes by automating some operations, and provides some analysis capabilities for the production performance. Additionally, the system helps TEC ¥teEKÖ?RITtM KÛMUM»to solve the problems by providing knowledge about the possible problems and solutions, and allows updating this knowledge base. The database and user interface designs of the system are described and the implementation process is explained in detail. Finally, the major benefits of the system are presented and possible improvement approaches are suggested for the system.