A Study on the improvement of information flow in public projects
Kamu projelerinde bilgi akışının geliştirilmesi üzerine bir çalışma
- Tez No: 93187
- Danışmanlar: DR. YASEMİN NİELSEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Bilgi Teknolojisi, tş süreci, Bilgi akışı, Belirleme, Sayısal İmza Erişim Denetimi VI, Information Technology, Process, Information Flow, Authentication Digital signature, Access control IV
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
öz KAMU PROJELERİNDE BİLGİ AKIŞININ GELİŞTİRİLMESİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Özbay, Fuat Oğuz Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Yasemin Nielsen Mayıs 2000, 118 sayfe Bilgi teknolojileri, iş süreçlerinin daha verimli gerçekleştirilmesinde anahtar rolü oynar. Kuruluşlar, yeni teknolojileri kullanarak iş süreçlerini iyileştirir, kullandıkları geleneksel yöntemleri terk ederler. Çoğu devlet kuruluşu, iş süreçlerinde verimsizliğe ve gecikmelere neden olan geleneksel iş yöntemlerini kullanmaktadır Bu tezde kamu projelerindeki bilgi akışı incelenmiştir. Çalışmada, Devlet Su işleri model devlet kuruluşu olarak seçilmiştir. DSPnin konsorsiyum katılımlı projelerinden biri üzerinde çalışılmış ve alternatif bilgi sistemi modelleri geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A STUDY ON THE IMPROVEMENT OF INFORMATION FLOW IN PUBLIC PROJECTS Özbay, Fuat Oğuz M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Dr. Yasemin Nielsen May 2000, 118 pages Information technology is the key enabler for business processes to be performed more efficiently. Improving their business processes with the aid of new technologies, organizations abandon their traditional methods. Most of the state organizations have been using traditional business procedures causing inefficiences and delays in the process. In this thesis information flow in a public project is studied. In the analysis State Hydraulic Works is selected as model state organization. Information flow process in a DSI (consortium) project is examined and alternative information system models are developed. iii