Lojistik faaliyetlerin iyileştirilmesinin müşteri memnuniyetine etkisi
The impact of improving lojistics activities on customer satisfaction
  1. Tez No: 932645
  2. Yazar: ERCAN TEKİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. PINAR ÖZKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Lojistik, Lojistik Faaliyetlerde İyileştirme, Müşteri Memnuniyeti, Logistics, Improving Logistics Activities, Customer Satisfaction
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Günümüzde işletmelerin yoğun rekabet ortamı içerisinde varlıklarını sürdürebilmeleri veya rekabet avantajı elde edebilmeleri için müşteri memnuniyetinin sağlanması kritik bir önem kazanmıştır. Müşteri memnuniyetinin elde edilmesine yönelik gerçekleştirilecek pek çok stratejik eylemden bahsetmek mümkündür. Bu stratejik yaklaşımların en önemlilerinden biri de işletmelerin lojistik faaliyetlerine yönelik yapacakları iyileştirme faaliyetleridir. Lojistik faaliyetler işletmelerin tedarikten son müşteriye kadar karşı karşıya kalacağı tüm süreçleri doğrudan ilgilendiren ve son noktada elde edilmesi amaçlanan müşteri memnuniyeti üzerinde büyük etkisi olan faaliyetlerdir. Bu araştırmada farklı sektörlerden işletmelerin lojistik faaliyetlerinde gerçekleştirdikleri iyileştirmelerin müşteri memnuniyeti üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
Today, ensuring customer satisfaction has gained critical importance for businesses to survive in an intensely competitive environment or to gain competitive advantage. It is possible to talk about many strategic actions to be taken to achieve customer satisfaction. One of the most important of these strategic approaches is the improvement activities that businesses will carry out for their logistics activities. Logistics activities are activities that directly concern all processes that businesses will face from supply to the end customer and have a great impact on customer satisfaction aimed to be achieved at the end point. In this research, it is aimed to evaluate the effects of the improvements realized by enterprises from different sectors on logistics activities on customer satisfaction.