Yaygın yöntemlerle üretilen kardiyovasküler stent tasarımlarının eriyik elektro yazma (MEW) yöntemi için optimize edilerek yeniden tasarlanması ve üretilmesi
Redesign and fabrication of cardiovascular stent designs produced by common methods by optimizing for melt electro writing (MEW) method
  1. Tez No: 933204
  2. Yazar: FATİH KÖSE
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALPER TEZCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Eriyik Elektro Yazma, Kardiyovasküler Stent, Kardiyo vasküler Stent Üretim Teknikleri, Eriyik Elektro Yazma Yöntemi ile Kardiyovasküler Stent Üretimi, Melt ElectroWriting, Cardiovascular Stent, Cardiovascular Stent Manufacturing Techniques, Cardiovascular Stent Production with Melt ElectroWriting Method
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Özet
Eriyik Elektro yazma yöntemi her geçen gün gelişmekte olan, birçok alanda verimlilik ve kullanılabilirlik yönlerinden tercih edilen bir üretim tekniği olarak kabul edilebilir. Yaptığım çalışmalar doğrultusunda; yaygın yöntemler ile üretilen kardiyovasküler stent tasarımları optimize edilerek eriyik elektro yazma yöntemi için yeniden tasarlanmıştır. Oluşturulan stent tasarımının mekanik davranışları hem yaygın yöntem ve malzeme grubu, hem de eriyik elektro yazma yöntem ve malzeme grubu için simüle edilmiş, analiz testlerine tabi tutulmuştur. Özellikleri ve davranışlarının arasındaki benzerlikler ve farklılıklar gözlemlenmektedir.
Özet (Çeviri)
Melt Electrowriting method can be considered as a production technique that is developing day by day and is preferred in many areas in terms of efficiency and usability. In line with my work; Cardiovascular stent designs produced by common methods have been optimized and redesigned for the melt electrowriting method. The mechanical behaviors of the created stent design were simulated and subjected to analysis tests for both the common method and material group and the melt electrowriting method and material group. Similarities and differences between their characteristics and behaviors are observed.