Dinamikleşen şehirlerde minimalist iç mekan tasarımı: Bulvar rezidans örneği
Minimalist interior design in dynamic cities: An example of bulvar residence
  1. Tez No: 933713
  2. Yazar: NEVİN TEMİMİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞAHİKA ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, İç Mimari ve Dekorasyon, Architecture, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: Şehir, Konut, İç Mekan, Minimalist, Yalın, City, Housing, Interior, Minimalist, Simple
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mimarlık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
“Dinamikleşen Şehirlerde Minimalist İç Mekan Tasarımı: Bulvar Rezidans Örneği”başlıklı bu çalışmada, dinamik şehir yaşamında dinginlik ve huzur sunan iç mekan tasarımının önemini ve etkisini araştırmaya amaçlanmaktadır. Araştırmamın temel amacı, minimalist tasarımın yaşam kalitesi üzerindeki olumlu etkilerini vurgulamaktır. Minimalist iç mekan tasarımı, sade ve işlevsel bir yaklaşımı benimseyerek gereksiz karmaşıklığı ortadan kaldırırken, dingin bir atmosfer yaratmayı hedeflemektedir. Bu çalışmada, Bulvar Rezidans örneği üzerinde minimalist tasarım ilkeleri kullanılarak iç mekanların nasıl düzenlenebileceği incelenmiştir. Bulvar Rezidans, şehir merkezinde yer alan modern bir konut kompleksi olarak seçilmiştir. Minimalist iç mekan tasarımıyla, geniş ve açık alanlar, nötr renk paleti ve az sayıda mobilyalar kullanılarak yalın bir estetik yakalanmıştır. Aynı zamanda iç mekanlarda doğal ışık kullanımıyla doğayla bağlantı kurularak iç mekanlara ferahlık ve canlılık sağlanmıştır. Çalışmanın sonuçları, minimalist iç mekan tasarımının şehir yaşamında dingin bir yaşam kalitesi sunmak için etkili bir yol olduğunu göstermektedir. Bulvar Rezidans örneği üzerinden yapılan minimalist yaklaşımla yeniden tasarım çalışması, minimalist yaklaşımın sakinlik ve huzur hissiyatını artırarak dinamik bir şehir ortamında yaşayan bireylere daha iyi bir yaşam deneyimi sunabileceğini ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
This study titled“Minimalist Interior Design in Dynamic Cities: Boulevard Residence Example”aims to investigate the importance and impact of interior design that offers serenity and peace in dynamic city life. The main aim of my research is to highlight the positive effects of minimalist design on quality of life. Minimalist interior design aims to create a serene atmosphere while eliminating unnecessary complexity by adopting a simple and functional approach. In this study, it is examined how interior spaces can be arranged using minimalist design principles on the Bulvar Residence example. Bulvar Residence was chosen as a modern residential complex located in the city center. With the minimalist interior design, a simple aesthetic has been achieved by using large and open spaces, a neutral color palette and a small number of furniture. At the same time, by establishing a connection with nature through the use of natural light in the interior spaces, spaciousness and liveliness are provided to the interior spaces. The results of the study show that minimalist interior design is an effective way to offer a serene quality of life in city life. The redesign study with a minimalist approach, based on the Bulvar Residence example, revealed that the minimalist approach can offer a better life experience to individuals living in a dynamic city environment by increasing the feeling of calm and peace.