Development of an effective management model for small and medium sized enterprises contracting for steel construction projects
Çelik konstrüksiyon projeleri yüklenen küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için etkin bir yönetim sistemi geliştirilmesi
  1. Tez No: 93397
  2. Yazar: MURAT GÜNDEN
  3. Danışmanlar: DR. ENGİN ERANT, DOÇ. DR. METİN ARIKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çelik Konstrüksiyon İşi, Matris Organizasyon, Süreç Mühendisliği iv
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
öz ÇELİK KONSTRÜKSİYON PROJELERİ YÜKLENEN KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ İŞLETMELER İÇİN ETKİN BİR YÖNETİM SİSTEMİ GELİŞTİRİLMESİ Günden, Murat Yüksek Lisans., inşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Inst. Dr. Engin Erant Yardımcı Tez Yöneticisi: Asst. Prof. Dr. Metin Arıkan Mayıs 2000, 107 sayfa Bu çalışmada, popüler ve global yönetim sistemlerinden biri olan, süreç bazlı matris organizasyon kavramı incelenmiş ve çelik konstrüksiyon sektörüne uyarlanmasına çalışılmıştır. Bu tez içerisinde, geleceğin isteklerine cevap verebilen, günümüz organizasyonunun yapılandırılması amacıyla, sektörün gereksinimleri de tartışılmıştır. Bu çalışma, beceri ve değişime olan isteklerinden dolayı, genç, küçük ancak büyümekte olan kuruluşları özellikle hedef almıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF AN EFFECTIVE MANAGEMENT MODEL FOR SMALL AND MEDIUM SIZED ENTERPRISES CONTRACTING FOR STEEL CONSTRUCTION PROJECTS Günden, Murat M.S., Department of Civil Engineering Supervisor^ Inst. Dr. Engin Erant Co - Supervisor^ Asst. Prof. Dr. Metin Arıkan May 2000, 107 pages In this thesis, the concept of process based matrix organization, a popular and global management system, is analyzed and tried to be adapted for steel construction business. Within this study, the present situation of the industry is also discussed, so as to structure today's required organization, fulfilling tomorrow's demands. The study especially targets the young, small but growing enterprises due to their capability and willingness to change. Keywords^ Steel Construction Business, Matrix Management, Business Process Reengineering in