Ummah as a political identity in Indonesia: A reflection on the views of Mohammad Natsir
Endonezya'da sı̇yası̇ bı̇r kı̇mlı̇k olarak ümmet: Mohammad Natsır'ın görüşlerı̇ üzerı̇ne bı̇r değerlendı̇rme
- Tez No: 936209
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ FADİ ZATARİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Ümmet, kimlik, Müslüman siyaset, Endonezya, Demokrasi, İslami değerler
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Bu araştırma, Natsir'in Masyumi partisi aracılığıyla ortaya koyduğu vizyonda, Müslümanlar ve genel olarak tüm Endonezya toplumu için sürdürülebilir bir Müslüman siyasi sistem ile Müslüman bir kimlik olarak Ümmetin, bağımsızlık öncesi dönemde Ümmetin çıkarlarını destekleyecek unsurlar olduğunu açıklayacaktır. İslam inancının ilkeleri Müslüman ümmeti birleştirerek sivil bir toplumun ve kolektif bir kimliğin gelişmesini teşvik eder. Ümmet, kolektif bir zihniyete, bir tür sosyal bilince ya da Ümmeti gözlemci bir yaşam sürmek ve bağımsız bir Ümmetin sınırlarını korumak ya da belki de genişletmek için bir araya getiren kavramsal bir topluluğa dönüşür. Ümmet, Endonezya hükümetinin bağımsızlığını güçlendirme ve savunma hareketini desteklemek üzere toplum için İslami değerlerin uygulanmasında Müslümanların ortak kimliğini temsil eden bir kavram haline gelmektedir. Ümmet kavramı, İslami şeriat hukukunun ilke ve standartlarını korumak için bir mekanizma sunarak, ortak amaçları doğrultusunda sosyal etkileşimde bulunan bireylere hak ve sorumluluklar yükleyen bir devlet içinde kolektif bir kimliğin varlığını sağlar. Bu araştırma, her bir Müslüman birey ve onun ulusu tarafından eş zamanlı olarak yürütülen takdirin, ideal bir ulus ve devlet inşa etmek için birbirlerine yardım etmek, desteklemek ve daha iyi bir ortak hedef oluşturmak için ulusun ihtiyaç duyduğu İslami bir siyasi kimlik olan bir devlet varlığı veya topluluğu olarak Ümmetin anlamının anlaşılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
This research will explain What is the role of Mohammad Natsir in the integration of the Masyumi party, which idealizes the unity of the Ummah through the Integrated Democracy system in the old and new order eras, in the implementation of the concept of the Ummah towards Muslim identity and Indonesian society? The principles of the Islamic creed unite the Ummah, fostering the development of a civil society and a collective identity. The Ummah evolves into a collective mindset, a type of social awareness, or a conceptual community that brings together the Ummah to lead an observant life and preserve or maybe expand the limits of an independent Ummah. The Ummah becomes a concept that stands for a common identity of Muslims in implementing Islamic values for society to support the Indonesian government's movement in strengthening and defending its independence. The notion of Ummah offers a mechanism to uphold the principles and standards of sharia law, ensuring the presence of a collective identity within a state that imposes rights and responsibilities on individuals who interact socially in pursuit of their common goal. This research aims to ensure that the appreciation carried out by each individual Muslim and his nation simultaneously becomes an understanding of the meaning of Ummah as a state entity or community, which is a Muslims political identity needed by the nation to help each other, support, and create a better common goal to build an ideal nation and state. Keyword: Ummah, Identity, Muslims political, Indonesia, Democracy, Islamic values.