Testing the awareness of waqf and Islamic microfinancing for poverty alleviation in Mindanao Philippines
Filipinler'in Mindanao kentinde yoksulluğun azaltılması için vakıf ve İslami mikrofinans farkındalığının ölçülmesi
  1. Tez No: 936644
  2. Yazar: SALAMA LAMPATAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MOHAMMAD GHAITH MAHAINI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ev Ekonomisi, Home Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Vakıf, İslami mikrofinans, yoksulluğun azaltılması, farkındalık, Mindanao, Filipinler, Bangsamoro toplulukla, Mindanao, Bangsamoro communities, Philippines, waqf, Islamic microfinance, poverty alleviation, awareness
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam Ekonomisi ve Finansı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Bu araştırma, Mindanao, Filipinler'de yoksulluğun azaltılması için uygulanabilir stratejiler olarak vakıf ve İslami mikrofinans ile ilgili bilgi düzeylerinin bir değerlendirmesini sunmaktadır. 204 katılımcıdan oluşan bir örneklemden birincil verileri toplamak için kapsamlı bir anket anketi kullanıldı. Toplanan veriler (SPSS ve Excel) gibi istatistiksel yazılımlar kullanılarak analiz edildi. Bulgular, ankete katılan kişiler arasında vakıf ve İslami mikrofinans konusundaki farkındalık ve anlayış açısından kayda değer bir eşitsizliği ortaya koyuyor. Vakıf nispeten yüksek düzeyde tanınırlığa sahipken, İslami mikrofinans tarafsız olarak değerlendiriliyor. Çağdaş İslami mikrofinans yöntemlerine ilişkin farkındalığın sınırlı olduğunu belirten bazı yanıtlara rağmen, bu yaklaşımlara ilişkin genel farkındalık nispeten düşük kalmaktadır. Bilgilerdeki bu eşitsizlikler, yoksullukla ilgili zorlukları ele almak ve Filipinler'in Mindanao kentindeki Bangsamoro topluluklarının kapasitelerini geliştirmek için tasarlanmış hedefli girişimlerin potansiyelinin altını çiziyor. Bu araştırma, uygulayıcılar ve politika yapıcılar için değerli bir kaynak olarak hizmet etmekte ve olumlu değişimi teşvik etmek için bir temel sunmaktadır. Bu araştırma, farkındalık yaratarak ve vakıf ve İslami mikrofinansın uygun şekilde kullanılmasını kolaylaştırarak, bölgedeki yoksulluğun azaltılmasına ve toplulukların güçlendirilmesine katkıda bulunabilir.
Özet (Çeviri)
This research presents an assessment of the knowledge levels concerning waqf and Islamic microfinance as viable strategies for poverty alleviation in Mindanao, Philippines. To gather primary data from a sample of 204 participants, a comprehensive survey questionnaire was used. The collected data was analyzed using statistical software such as (SPSS and Excel). The findings reveal a notable disparity in awareness and comprehension of waqf and Islamic microfinance among the surveyed individuals. While waqf enjoys a relatively high level of recognition, Islamic microfinance is rated as neutral. Despite some responses indicating limited awareness of contemporary Islamic microfinance methods, the overall awareness of these approaches remains relatively low. These disparities in knowledge underscore the potential for targeted initiatives designed to address poverty-related challenges and enhance the capacities of the Bangsamoro communities in Mindanao, the Philippines. This research serves as a valuable resource for practitioners and policymakers, offering a foundation for driving positive change. By creating awareness and facilitating the appropriate utilization of waqf and Islamic microfinance, this research can contribute to the alleviation of poverty in the region and the empowerment of its communities.