A Comparison of the analyses and evaluations of observed classroom events by co-operating teachers and student teachers: A case study
Uygulama öğretmenlerinin ve aday öğretmenlerin gözlemledikleri sınıf içi olaylara ilişkin analizlerin ve değerlendirmelerin karşılaştırması: Bir durum çalışması
  1. Tez No: 93938
  2. Yazar: BİLAL KIRKICI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÜLKER VANCI OSAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Deneyimli öğretmenler, deneyimsiz öğretmenler, uygulama öğretmenleri, aday öğretmenler, öğretmenlik staj uygulaması, düzey 1 ifadeleri, düzey 2 ifadeleri, olumlu ifadeler, olumsuz ifadeler, ayırtedilir öğrenciler, önemli sınıf içi olaylar. VI, Expert teachers, novice teachers, co-operating teachers, pre- service teachers, teaching practicum, Level 1 statements, Level 2 statements, positive statements, negative statements, visible students, salient teaching events. IV
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
oz UYGULAMA ÖĞRETMENLERİNİN VE ADAY ÖĞRETMENLERİN GÖZLEMLEDİKLERİ SINIF İÇİ OLAYLARA İLİŞKİN ANALİZLERİN VE DEĞERLENDİRMELERİN KARŞILAŞTIRMASI: BİR DURUM ÇALIŞMASI Kırkıcı, Bilal Yüksek Lisans, İngiliz Dili Eğitimi Tez Danışmanı: Doç. Dr. Ülker Vancı-Osam Temmuz 2000, 1 1 1 sayfa Bu çalışmanın amacı uygulama öğretmenlerinin ve aday öğretmenlerin gözlemledikleri sınıf içi olaylara ilişkin analizlerini ve değerlendirmelerini karşılaştırmaktır. Bu amaçla 11 uygulama öğretmenine ve 16 aday öğretmene, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretmenlik stajı uygulamasının bir parçası olan uygulama dersleri izlettirilmiş ve bu dersler hakkındaki yorumları istenmiştir. Kişisel mülakatlar yoluyla, deneklere izledikleri uygulama derslerinde dikkatlerini çeken önemli sınıf içi olaylar ve 'ayırtedilir“ öğrenciler sorulmuştur.Deneklerden ayrıca öğretmenlerin mesleki kanılarını ölçen bir anket doldurmaları istenmiştir. Mülakatlar yazılı metinlere çevrilmiş ve 'Düzey 1\ 'Düzey 2', 'Olumlu ve Olumsuz ifadeler”analizleri yapılmıştır. Ayrıca uygulama ve aday öğretmenlerin aynı 'ayırtedilir' öğrencileri hatırlayıp hatırlamadıklarına ve bu öğrencilerin ders üzerindeki etkilerini benzer şekilde değerlendirip değerlendirmediklerine bakılmıştır. Deneklere ait mülakat protokollerinin nitel ve nicel analizlerinin ve deneklerin ankete verdikleri yanıtların değerlendirilmesi sonucunda, iki denek grubu arasında anlamlı farklılıklar bulunamamıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A COMPARISON OF THE ANALYSES AND EVALUATIONS OF OBSERVED CLASSROOM EVENTS BY CO-OPERATING TEACHERS AND STUDENT TEACHERS: A CASE STUDY Kırkıcı, Bilal MA, Programme in English Language Teaching Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ülker Vanci-Osam July 2000, 1 1 1 pages This thesis aims at comparing co-operating teachers' and student teachers' analyses and evaluations of observed classroom events. For this purpose, 11 co-operating teachers and 16 pre-service teachers were made to observe and comment on the demo lessons conducted by pre-service teachers as part of the requirements of the teaching practicum of the Foreign Language Education Department at Middle East Technical University. During personal interviews, the subjects were asked to comment on the salient teaching events and the visible students they recognised while observing the demo lessons. Furthermore, the subjects were asked to complete a teachers-beliefs questionnaire. HIThe interviews were transcribed and analysed for Level 1, Level 2, Positive and Negative Statements and the inquiry focused on whether co operating and student teachers referred to the same visible students and evaluated the impact of these student likewise. The quantitative and qualitative analyses of the subjects' interview protocols and the answers they provided to the questionnaire showed that no significant differences could be found between the two subject groups.