Working capital needs and the short-term debt structure of Turkish manifacturing corporations: 1993-1999
Türk imalat şirketlerinde işletme sermayesi ihtiyacı ve kısa vadeli borç yapısı: 1993-1999
  1. Tez No: 93973
  2. Yazar: AYŞE EDA TİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EROL TAYMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: İşletme Sermayesi, Kısa Vadeli Borç, Dönen Varlıklar, Ticari Krediler ve Finansal Borçlar. vı, Working Capital, Short-Term Liabilities, Current Assets, Trade Credits and Financial Debt. IV
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
oz TURK İMALAT ŞİRKETLERİNDE İŞLETME SERMAYESİ İHTİYACI VE KISA VADELİ BORÇ YAPISI: 1993-1999 Tin, A. Eda Yüksek Lisans, Ekonomi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof Dr. Erol Taymaz Aralık 2000, 61 sayfa Bu çalışmada, Türk imalat şirketlerinin, 1993-1999 dönemindeki, işletme sermayesi ihtiyaci ve kısa vadeli borç yapısı incelenmektedir. Panel data regresyon analizlerinde istanbul Mekul Kıymetler Borsası üretim endeksinde yer alan firmaların üçer aylık finansal tabloları kullanılmıştır. Kısa vadeli borç yapısınınbelirleyici faktörleri ve bu yapıdaki değişiklikler ile işletme sermayesi üzerindeki etkileri ve işletme sermayesinin üretim seviyelerine yansıması sırasıyla analiz edilmektedir. Türk Ekonomisinde liberalleşme çabalan ve bu çabalan takip eden yakın tarihli gelişmelerle, 1994 ve 1999 ekonomik krizlerinin imalat sektörüne etkileri incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WORKING CAPITAL NEEDS AND THE SHORT-TERM DEBT STRUCTURE OF TURKISH MANUFACTURING CORPORATIONS: 1993-1999 Tin, A. Eda M.S., Department of Economics Supervisor: Prof. Dr. Erol Taymaz December 2000, 68 pages This study investigates the working capital needs and the short-term debt structure of Turkish manufacturing firms for the period 1993-1999. Quarterly financial statements of Istanbul Stock Exchange manufacturing index companies have been used for the regressions of panel data. m tC YfKSEKÖ?RmM KURUUi DOKÜMANTASYON MM"Determinants and changes in short-term debt structure, effects of this change on working capital and the consequence of the change in working capital on production are analyzed respectively. The recent developments in the Turkish economy, following the financial liberalization efforts, and the effects of the 1994 and 1999 crises are presented.