Hedef pazar bölümü olarak Kırgızistan üniversite öğrencilerinin yaşam tarzı ve bu pazara yönelik iletişim stratejileri
Lifestyle of the Kyrgyzstan university students as a segment of the target market , and marketing communication strategies
- Tez No: 94640
- Danışmanlar: DOÇ.DR. AHMET TOLUNGÜÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
- Anahtar Kelimeler: Kırgızistan, Gençlik, Yaşam Tarzı, Değerler, Kyrgyzstan, Youth, Lifestyle, Values
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
ÖZET HEDEF PAZAR BÖLÜMÜ OLARAK KIRGIZİSTAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YAŞAM TARZI VE BU PAZARA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİLERİ Tukembaeva, Kyial Yüksek Lisans, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Danışman: Doç. Dr. Ahmet Tolungüç Temmuz 2000, 122 sayfa Bu çalışma, Kırgızistan gençliğinin bir bölümünü oluşturan üniversite gençlerinin yaşam tarzını incelemiştir. Globalleşen dünya içinde Kırgızistan yeni bir pazar durumundadır. Bu nedenle Kırgızistan'ın dinamik bir bölümünü oluşturan üniversite öğrencilerinin yaşam tarzı incelenerek, Kırgızistan hakkında bilgi sunulmaya çalışılmıştır. Çalışmada gençlerin değerleri ve kadının rolü, cinsellik gibi konulara karşı tutumları; psikolojik durumları; istekleri; ilgi alanları; boş zaman değerlendirmeleri; ürün kullanımları; v.s. anket aracılığı ile tespit edilmiş ve SPSS programı ile değerlendirilmiştir. Ayrıca, Kırgızistan üniversite gençlerinin yaşam tarzları sosyo-ekonomik statü, üniversite ve milliyetlerine bağlı olarak değiştiğine dayanan üç varsayım test edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LIFESTYLE OF THE KYRGYZSTAN UNIVERSITY STUDENTS AS A SEGMENT OF THE TARGET MARKET, AND MARKETING COMMUNICATION STRATEGIES Tukembaeva, Kyial Master, Department of Public Relations Supervisor: Assistant Prof. Dr. Ahmet Tolungüç July 2000, 122 pages This thesis analyses the lifestyle of the university students of Kyrgyzstan as a part of the youth of this country. In a world globalisation Kyrgyzstan is a new market. Due to this reason the attempt was made in the thesis to present an information about Kyrgyzstan by analysing the lifestyle of the dynamic segment of market: the university students. Values, psychological conditions, desires, interests, leisure time, attitudes toward such topics as the role of woman and sex relations, product usage, etc., were defined by questionnaire and analysed by SPSS. Furthermore, three hypothesises based on the thought that lifestyle of university students in Kyrgysztan changes due to social status, university and nationality, were tested.