Design of an interactive sequential graphic system on cyber-space
Siberuzayda etkileşimli sırasal grafik sistem tasarımı
- Tez No: 94947
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NEZİH ERDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Siber Uzay, Etkileşim, Uzam, Ağ. iv, Cyber-Space, Interactivity, Space, Network. m
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 53
Özet
ÖZET SIBER UZAYDA ETKİLEŞİMLİ SIRASAL GRAFİK SİSTEM TASARIMI Berke Atasoy Grafik Tasarım Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Asst.Prof..Dr. Nezih Erdoğan Ocak, 2000 Bu çalışmanın amacı, Internet üzerinde etkileşimli sırasal bir grafik sistem ihtimalini araştırmaktır. Çalışma, bu tip bir sistemi formüle etmeyi amaçlayan ve bu amaçla internetteki metin, imaj ve ses olanaklarını,ağın standartları doğrultusunda siber uzayda bir sırasal sanat ürünü oluşturmak için kullanan bir yapıyı benimsemektedir. Ürün internet üzerinde farklı medyalar ve bir dizi metod aracılığıyla kullanıcıya sistemle etkileşimde bulunma ve bu sayede sisteme katkıda bulunarak sistemi geliştirme olanağı sunan bir yazılım modelidir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN OF AN INTERACTIVE SEQUENTIAL GRAPHIC SYSTEM ON CYBER-SPACE Berke Atasoy MFA in Graphic Design Supervisor: Asst.Prof.Dr. Nezih Erdoğan January 2000 The aim of this study is to explore and discuss the possibility of an interactive sequential system on World Wide Web. It is an attempt to formulate a definition for a system, which utilises different mediums like text, image and audio in the standards of World Wide Web with a motive for generating a sequential art product in the cyber-space. The study discusses a software model, which offers a set of actions in which the user can participate in the development process of the system by creating and combining different media.