Turkey's rejection by the European Union due to human rights violations and democracy
Türkiye'nin insan hakları ihlalleri ve demokrasi nedeni ile Avrupa Topluluğu tarafından reddedilmesi
  1. Tez No: 94952
  2. Yazar: GÜNİZ GÜRER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MELTEM MÜFTÜLER BAÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Public Administration, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Haklan, Demokrasi, Human Rights, Democracy
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
ÖZET TÜRKİYE'NİN İNSAN HAKLARI İHLALLERİ VE DEMOKRASİ NEDENİ İLE AVRUPA TOPLULUĞU TARAFINDAN REDDEDİLMESİ GÜNİZ GÜRER Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tez Yöneticisi: Doç. Meltem Müftüler Baç Ocak 2000 Bu tez Türkiye'nin Avrupa Birliği tarafından reddedilmesinin nedenlerini insan haklan ihlalleri ve demokratik dengesizliğe odaklanarak araştırmaktadır. Bu politik konuların Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi birliğe kabul etmemesine temel oluşturmasına dair önerge; Avrupa'nın daha büyük bir birleşmeye doğru gitmesi, Türkiye'nin kendi tarihi içinde Avrupa ile Türkiye arasında insan haklan ve askerin Türk politikasındaki rolü gibi zaman zaman çakışan konulan analiz etmektir. Son olarak, bu araştırma AB'nin Türkiye'de politik olmaktan çok ekonomik bir birlik olduğunu göstermektedir ki, bu bulgu belki de Türkiye'nin birliğe kabul edilmemesi ile ilgili olarak Türkiye ile Avrupa arasındaki büyük fikir farklılığını da açıklamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TURKEY'S REJECTION BY THE EUROPEAN UNION DUE TO HUMAN RIGHTS VIOLATIONS AND DEMOCRACY GÜNİZ GÜRER M.A., Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Associate Professor Meltem Müftüler Baç January 2000 This thesis addresses the reasons for Turkey's rejection by the European Union focusing on the issues of human rights violations and democratic instability. The proposition that these political issues are the basis for EU's refusal to admit Turkey to the Union, is developed by means of an analysis of Europe's historic movement towards ever greater political integration, Turkey's relations with Europe during its separate historical development, and the sometimes conflicting European/Turkish views on the concept of human rights and the role of the military in Turkish politics. Finally, survey material is utilized to illustrate that the European Union is widely viewed in Turkey as primarily an economic rather than political entity, a finding which may help explain the apparent discrepancy in opinion between Turkey and Europe regarding European rejection of the Turkish bid to join the Union.